Doi dintre fostii sefi ai Statului Major al Fortelor Terestre (SMFT), Eugen Badalan si Mihai Popescu, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru un prejudiciu de aproximativ 1,2 milioane de euro. De asemenea, potrivit DNA, procuror
Doi dintre fostii sefi ai Statului Major al Fortelor Terestre (SMFT), Eugen Badalan si Mihai Popescu, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru un prejudiciu de aproximativ 1,2 milioane de euro. De asemenea, potrivit DNA, procurorii, i-au mai trimis in judecata pe generalul (r) Neculae Otelea, fost sef Serviciu Logistic in cadrul S.M.F.T. in perioada 2001-2004, pe coloneii (r) Toader Mandea, fost sef Serviciu Logistic in cadrul SMFT in perioada 2001-2004 si Eugen Calcan, sef Serviciu Logistic al SMFT in perioada 2000-2001, precum si pe Simion Linca, sef al Biroului juridic si de drept umanitar al SMFT in perioada 2001-2006. Cei sase sunt acuzati de prejudicierea SMFT cu peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro. Potrivit Mediafax, procurorii sustin, ca cei sase si-ar fi incalcat si depasit atributiile cu ocazia negocierii, incheierii si derularii contractului de schimb L3535 din 1 iunie 2000, incheiat intre SMFT si SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL. Contractul prevedea predarea de tehnica militara scoasa din functiune la schimb cu anvelope, in valoare totala de 318.592 de dolari la cursul de schimb de la data semnarii contractului. Potrivit Mediafax, s-ar fi subevaluat preturile la deseurile metalice care ar fi rezultat din dezmembrarea tehnicii militare si s-ar fi acceptat preturi supraevaluate la anvelope. Practic, cei in cauza ar fi acceptat preturile impuse de SC Tofan Steel SRL, in defavoarea unitatii militare, sustin procurorii. Potrivit DNA, cei sase nu ar fi beneficiat de foloase materiale, dar pe perioada derularii contractului SC Tofan Steel SRL a sponsorizat unitati militare subordonate SMFT, cu peste 125 milioane ROL. Procurorii au dispus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale celor sase, pana la concurenta pagubei constatate. In acest dosar, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala fata de alti sapte invinuiti, fosti generali si colonei la SMFT. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.