Puricii adusi in casa de caini si pisici sunt distrusi cel mai eficient prin utilizarea regulata a aspiratorului, potrivit unor cercetatori americani, relateaza AFP.  STUDIU. Aspiratorul ucide 96% dintre puricii adulti si in proportie de 100%
Puricii adusi in casa de caini si pisici sunt distrusi cel mai eficient prin utilizarea regulata a aspiratorului, potrivit unor cercetatori americani, relateaza AFP.  STUDIU. Aspiratorul ucide 96% dintre puricii adulti si in proportie de 100% insectele care nu au ajuns inca la maturitate, afirma acesti oameni de stiinta de la Universitatea din Ohio (nord). Potrivit lui Glen Needham, profesor de entomologie, periile aspiratorului smulg cuticula insectelor, un strat care le acopera si le impiedica sa se deshidrateze. Fara aceasta protectie, ele nu mai au nicio sansa. Puricii au mai multe stadii de viata. Adultii se hranesc cu sangele animalelor pe care traiesc si unde se reproduc. Femelele depun oua care cad de pe animal pe sol, mobila, etc.. Dupa ecloziunea lor cateva zile mai tarziu, larvele cunosc trei faze de dezvoltare inainte de a deveni adulte intr-una sau doua saptamani, a explicat entomologul Fred Hink de la Universitatea din Ohio, principalul autor al studiului publicat in Entomologia Experimentalis. a€žAspiratorul este cea mai buna metoda ca sa scapati de purici pentru ca nu necesita produse chimice si rezolva fizic problema", a subliniat Fred Hink.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.