La libraria Carturesti, „Alice in Tara Minunilor", ultima carte din acest an ce va este daruita de Colectia Cotidianul, si-a intilnit primii cititori.

In cadrul proiectului „Povesti la Carturesti" realizat de compania „2 fete cucuiete", sustinuta de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si de libraria cu dichis de la Carturesti, clientilor copii li se citesc povesti nemuritoare de catre personalitati care, pentru binele lor, isi mai amintesc din cind in cind ca au fost cindva copii. Intre 1 si 21 decembrie, juniorii au aflat povestile lui Prislea cel Voinic si a merelor lui de aur, a caprei cu trei iezi, a lui Greuceanu, in timp ce o serie intreaga de Ilene Cosinzene cu Feti-Frumosii aferenti au venit sa bea ceai la Carturesti, semanind izbitor de mult cu Florin Piersic jr., cu Valentin Uritescu, cu Manuela Harabor, cu Sandu Mihai Gruia sau cu Eugen Cristea.

Marti seara, Alice a venit la intilnirea cu copiii din Bucuresti si a fost prezentata acestora de catre exploratoarea Uca Marinescu si de catre prozatorul Cristian Teodorescu. Copiii s-au dovedit mari cunoscatori ai fenomenului Alice. Cind li s-a spus ca li se va citi un fragment din „cartea cu Alice", o fetita cit un ghem a cerut sa i se raspunda clar si la obiect daca e vorba despre „Alice in Tara Minunilor" sau despre „Alice in Tara din Oglinda", iar la intrebarea daca a auzit de Lewis Carroll, un baietel a raspuns prompt: „Cum sa nu? Sa fii tu sanatos, eu am auzit si de Carol I, si de Carol al II-lea".

Micul monarhist a avut o seara fericita pentru ca la un moment dat, fara ajutorul nici unei zine si fara a avea restrictie de a pleca la miezul noptii, si-a facut aparitia o printesa in carne si oase, Principesa Margareta a Romaniei, insotita de mama ei, regina Ana. Fetitele au fost in mod special interesate de prezenta unei printese autentice dupa ce li s-au spus atitea povesti despre aceasta cariera plina de realizari, dintre care aceea de a transforma orice broscoi in print parindu-li-se una deloc de lepadat. Au aflat cu aceasta ocazie ca printesele mai si muncesc pe lumea asta, de cele mai multe ori tinind loc de zine si incercind, ca in povesti, sa ii ajute mereu pe cei nevoiasi.

Dupa ce au privit-o cu ochi ca de bijutier ce analizeaza o piatra inainte de a da verdictul, copiii au ajuns la concluzia ca Margareta e o printesa cu acte in regula. Multi dintre pustii care au plecat acasa cu „Alice in Tara Minunilor" primita in dar nu erau lamuriti exact daca pricipesa Margareta intrase cind fusese mica intr-o vizuina de iepure sau daca avea o sora mai obraznica, pe nume Alice, care minca nesupravegheata prajituri la ora stingerii. Aceasta este insa o lupta dinastica pe care o va lamuri doar istoria.