Presedintele Ligii Pro Europa Smaranda Enache, fost ambasador al Romaniei in Finlanda, a afirmat ieri ca presedintele Traian Basescu (foto) este un exemplu prost pentru democratie. "Comportamentul pu­blic al presedintelui este un element d
Presedintele Ligii Pro Europa Smaranda Enache, fost ambasador al Romaniei in Finlanda, a afirmat ieri ca presedintele Traian Basescu (foto) este un exemplu prost pentru democratie. "Comportamentul pu­blic al presedintelui este un element disturbant in democratia roma­neasca", a spus Enache, precizand ca presedintele este "rasist, sexist, dornic sa intimideze presa si societatea civila". In sprijinul afirmatiilor sale, ea a adus atacurile si insultele presedintelui la adresa unor ziaristi, precum si atitudinea sefului statului fata de fostul presedinte al "Pro Democratia", Cristian Parvulescu.   ATAC VIRULENT. Smaranda Enache a precizat ca a fost afectata de "atitudinea agresiva si ata­cul virulent" la adresa lui Cristian Parvulescu si a sotiei acestuia si ca a semnat protestul inaintat presedintelui tarii de catre organizatiile civile. Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu o saptamana, ca fostul presedinte al Asociatiei Pro Democratia Cristian Parvulescu este o "mare surpriza" pentru el si o "mare dezamagire" si ca o sa mai creada in analizele sale cand sotia acestuia nu va mai lucra la Palatul Victoria. Presedintele LPE a sustinut ca acest atac ar putea fi o incercare de intimidare a societatii civile, un fel de "Ciocu mic!" si, de aceea, este nevoie de o societate civila unita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.