Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat marti seara, la Montevideo, ca va lua miercuri pranzul cu liderul cubanez Fidel Castro, la Havana, informeaza segodnya.ua. Hugo Chavez, aliat si "fiu spiritual" al lui Fidel Castro, a mers frecvent la H
Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat marti seara, la Montevideo, ca va lua miercuri pranzul cu liderul cubanez Fidel Castro, la Havana, informeaza segodnya.ua. Hugo Chavez, aliat si "fiu spiritual" al lui Fidel Castro, a mers frecvent la Havana dupa ce seful statului cubanez, din cauza problemelor de sanatate, i-a cedat puterea fratelui sau Raul, care este presedinte interimar. MESAJ. Fidel Castro, in varsta de 81 de ani, care a renuntat la putere de 16 luni din cauza bolii, a facut luni, pentru prima data, aluzie la o eventuala renuntare definitiva la functie pentru a deschide "calea unor persoane mai tinere", potrivit unui mesaj difuzat de postul national de televiziune. Fidel Castro este liderul Partidului Comunist Cubanez (PCC, partid unic), presedinte al Consiliului de Stat (seful statului) si al Consiliului de Ministri si sef al armatei. Batranul lider si-a anuntat insa candidatura la alegerile pentru Adunarea Nationala, care vor avea loc in ianuarie, un demers indispensabil pentru obtinerea unui nou mandat la conducerea statului. Castro nu a mai fost vazut in public, cu exceptia mesajelor televizate inregistrate, din 26 iulie 2006, cu o zi inainte de prima interventie chirurgicala la care a fost supus, in urma unei hemoragii intestinale grave. El a publicat insa aproximativ 70 de "reflectii" in presa oficiala, de la sfarsitul lunii martie.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.