In urma accidentului, Orban a ramas fara permis pentru 30 de zile si a fost sanctionat cu cinci puncte amenda, deoarece a declarat evenimentul cu cinci ore intarziere fata de limita legala de 24 de ore.
Conform politistilor a fost identi
In urma accidentului, Orban a ramas fara permis pentru 30 de zile si a fost sanctionat cu cinci puncte amenda, deoarece a declarat evenimentul cu cinci ore intarziere fata de limita legala de 24 de ore.
Conform politistilor a fost identificata o victima a unui accident rutier, dar pana in prezent nu a fost stabilita nici o legatura intre aceasta si evenimentul in care a fost implicat Orban. Potrivit Mediafax, Parchetul General va cere declinarea dosarului de la Politie, in momentul in care vor exista indicii temeinice cu privire la existenta unei victime, avand in vedere calitatea persoanei implicate, care este ministru al Transporturilor. "In momentul in care politistii vor avea indici temeinice privind existenta unei victime in acest caz, dosarul va fi declinat la Parchet", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Robert Cazanciuc.
Evenimentul a avut loc, duminica, in jurul orei 14.30. Ludovic Orban s-a prezentat la Politie abia luni seara, la ora 19.30 pentru a-l anunta. Ministrul a declarat ca a anuntat cu intarziere accidentul auto, din cauza unei probleme familiale, precum si a faptului ca a fost implicat in coordonarea actiunilor de deszapezire si a unor analize medicale pe care le programase pentru luni. "Am avut un banal accident rutier in zona Cotroceni, un accident la fel ca alte circa o mie generate de caderile de zapada. Nu am fost afectat in nici un fel, dar, ca sa glumesc putin, se pare ca nu-mi prieste aerul de Cotroceni", a spus Orban. Potrivit Mediafax, duminica, la ora 14:39, o persoana a transmis printr-un apel catre serviciul unic 112, ca in zona Cotroceni, langa Gradina Botanica, a avut loc un accident soldat cu o victima. O ambulanta s-a deplasat in zona gasind doua autoturisme lovite, dar nu si victima, asa cum fusese anuntat. Cercetarile continua Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a precizat ca a fost identificata o victima a unui accident rutier, dar despre care nu se poate sti cu siguranta in ce accident a fost implicata si ca pana in prezent nu exista nici o legatura intre aceasta si evenimentul in care a fost implicat ministrul Transporturilor. Totodata, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a spus ca familia victimei, o adolescenta de 14 ani, nu doreste sa depuna plangere cu privire la accidentul suferit. Politia continua verificarile in acest caz, pentru a clarifica toate aspectele acestui eveniment, iar pana la inchiderea editiei la spitalele din Bucuresti nu se prezentase nici o persoana care sa afirme ca a fost victima acestui eveniment rutier. Potrivit politistilor, nu a fost identificat nici un martor ocular care sa furnizeze date referitoare la eveniment. De asemenea, Ciocan a sustinut ca toate declaratiile care se fac prin alte mijloace, dar nu si la Politie, sunt extrajudiciare si nu au nici o valoare in cadrul anchetei. El a precizat ca o eventuala victima sau martori ai accidentului se pot prezenta, fara nici o problema, la Politie pentru a face declaratii. Parchetul General a solicitat declinarea de indata a dosarului de la Politia Capitalei privind eventuala implicare a ministrului Transporturilor in accident.
Postul de televiziune Antena 3 sustine ca in accidentul produs de Ludovic Orban ar fi existat si o victima, care ar fi fost ranita la un brat. Reporterii postului de televiziune au sustinut ca au stat de vorba cu matusa presupusei victime. Prezentandu-se din partea ministrului, reporterul a intrebat cum se simte Simona, iar matusa i-a raspuns ca bine. "Reporter: - Simona s-a dus la scoala?" Matusa: - Da! Stati linistita. Restul, totul e in regula!", se preciza in dialogul postat pe site-ul Antena3. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.