Sedinta de ieri a CSAT a fost condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu, si au participat primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, directorul SRI, George Cristian Maior, direct
Sedinta de ieri a CSAT a fost condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu, si au participat primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, directorul SRI, George Cristian Maior, directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, seful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, consilierul prezidential, Mihai Stanisoara secretarul CSAT, generalul Ion Oprisor, si purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan. Conform unui comunicat al Presedintiei, CSAT a aprobat Planul intrebuintarii fortelor Armatei Romaniei la misiuni in afara teritoriului statului roman in anul 2008, inaintat de catre Ministerul Apararii. S-a evidentiat faptul ca fortele si mijloacele planificate pentru anul 2008 asigura continuarea participarii la operatiile in sprijinul pacii din Balcani, Afganistan, Irak, la operatia de aparare colectiva Active Endeavour din Marea Mediterana si la misiunile individuale de observare si monitorizare sub egida ONU, OSCE si UE. De asemenea, a fost aprobat Planul - cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei, in perioada 01.01 - 31.12.2008, prezentat de catre seful Statului Major General.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.