Aproape 2.000 de PLD-isti s-au saturat, dupa cum spun chiar ei, de oportunismul lui Stolojan. Ei au anuntat ieri ca isi dau demisia din partid si vor sa se regrupeze intr-o „Forta Independenta.“ Intr-o scrisoare trimisa liderului PLD, ei
Aproape 2.000 de PLD-isti s-au saturat, dupa cum spun chiar ei, de oportunismul lui Stolojan. Ei au anuntat ieri ca isi dau demisia din partid si vor sa se regrupeze intr-o „Forta Independenta.“ Intr-o scrisoare trimisa liderului PLD, ei il acuza pe acesta de a fi vandut principiile liberal-democrate pentru a intra in nou-formatul partid prezidential.

Fostii PLD-isti il acuza pe Stolojan de lipsa de consecventa si de sacrificarea partidului pentru „interese de moment“. Presedintele PLD Buzau, Lucian Salcutan, a declarat ca aproximativ doua treimi dintre membrii organizatiei judetene si-au dat demisia din partid. Salcutan a mai spus ca demisionarii se vor implica in continuare in viata politica a judetului, fara a avea o forma de organizare ori un statut juridic. „Nu parasim electoratul, vom fi alaturi de ei, dar ca o miscare pe care noi am denumit-o 'Forta Independenta>>. Platforma program a miscarii politice pe care vrem sa o infiintam va fi prezentata in cel mai scurt timp. Va fi o miscare intemeiata pe prevederile Constitutiei, care asigura dreptul la libera asocie re. Nu va avea personalitate juridica, va fi un grup de persoane independente care vor conlucra pentru a indeplini un program“, a spus Salcutan. Potrivit acestuia, noua formatiune, „Forta Independenta“, va avea candidati la primariile din judetul Buzau, care vor intra in lupta electorala ca independenti. El sustine ca demisionarii nu sunt interesati deocamdata sa intre intr-un alt partid politic, in pofida faptului ca ar fi existat oferte, inclusiv de la PNL si de la PD.

PD nu i-a convins
Cei 2.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.