La fel ca alte institutii comerciale, bancile vin cu propriile oferte atractive.

Cei care vor sa isi ia casa prin credit pot profita pina la sfirsitul lunii decembrie de ofertele promotionale ale bancilor. Acestea vizeaza in special creditele ipotecare si imobiliare. Promotiile cuprind atit reducerea dobinzilor la creditele pentru persoane fizice, cit si eliminarea comisioanelor de acordare. Alpha Bank, Banca Romaneasca, BCR sau Garanti Bank se numara printre institutiile financiare care incearca sa atraga clienti dornici sa isi achizitioneze o locuinta pina la sfirsitul anului.

Prin promotia oferita de Alpha Bank Romania, clientii pot contracta creditele ipotecare si imobiliare Alpha Housing fara a mai plati comisionul de acordare. Marja de dobinda aferenta tuturor produselor de creditare pentru locuinta ramine neschimbata. Oferta este valabila pina pe 31 decembrie si se aplica pentru toate tipurile de credite imobiliare si ipotecare ale bancii. „Pentru toate creditele, iar aici ne referim si la produsele de creditare Alpha Housing, banca a perceput intotdeauna doar un singur comision de acordare si nici unul anual. Prin promotia pe care o derulam pina la sfirsitul acestui an facem un nou pas in strategia noastra si oferim clientilor credite pentru investitii imobiliare-ipotecare fara nici un comision", spune Sergiu Oprescu, presedinte executiv Alpha Bank Romania.

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera persoanelor fizice dobinzi promotionale, incepind cu 5,3% pe an pentru euro. Banca deruleaza pina la sfirsitul anului o campanie promotionala pentru anumite categorii de credite garantate cu garantii reale. In cazul Maxicredit Super BCR, dobinda scade de la 7,4% la 6,95% pentru clientul standard, in timp ce pentru clientul fidel dobinda se reduce la 6,45%. La creditul imobiliar Camin Super BCR si in cazul creditului ipotecar Rezidential Super BCR, nivelul standard al dobinzii s-a redus de la 6,2% la 5,8% pentru clientul standard, in timp ce clientul fidel BCR beneficiaza de o dobinda redusa cu inca 0,5 puncte procentuale, respectiv de 5,3%.

BCR nu este singura banca ce a anuntat reduceri promotionale de dobinzi. Si Garanti Bank scade dobinzile pina la sfirsitul anului pentru toate tipurile de credite pentru persoane fizice. Institutia financiara ofera creditul imobiliar si cel ipotecar in euro cu o dobinda promotionala de 5,4% pe an. In acest caz, DAE este de 7,99%, calculata pentru suma de 200.000 de euro si o perioada maxima de 30 ani. De asemenea, Banca Romaneasca a deschis o campanie prin care clientii beneficiaza de dobinda de 0% pentru o perioada de sase luni la creditele ipotecare de peste 50.000 de euro contractate pina la sfirsitul anului. Pe linga oferta promotionala, Banca Romaneasca pastreaza si oferta standard pentru aceste credite. Dobinda pe primul an de creditare este de 4,5% pentru franci elvetieni si de 5,9% pentru euro la creditul pentru casa. „O data cu demararea acestor campanii de catre banci se simte si o crestere a numarului de tranzactii in piata. Pregatirile pentru sarbatorile de iarna si ofertele bancare deschid apetitul romanilor si pentru cumpararea unei noi case", spune Monica Marin, manager la agentia imobiliara EuroMetropola.

Mai multe oferte de credite imobiliare, pe www.cotidianul.ro/select