Consiliul Concurentei a autorizat preluarea societatii Astra Asigurare-Reasigurare Bucuresti de catre companiile Uniqa Versicherungen Austria si Nova Trade, prin dobandirea controlului in comun, intrucat operatiunea nu afecteaza negativ piata de prof
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea societatii Astra Asigurare-Reasigurare Bucuresti de catre companiile Uniqa Versicherungen Austria si Nova Trade, prin dobandirea controlului in comun, intrucat operatiunea nu afecteaza negativ piata de profil, a anuntat autoritatea de reglementare.
"Consiliul Concurentei a constatat ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata relevanta", se arata intr-un comunicat al autoritatii.
Grupul austriac de asigurari Uniqa a achizitionat in luna august un pachet de 23% din capitalul Astra de la fostul actionar majoritar, Nova Trade, majorandu-si participatia la 50% plus o actiune. Uniqa detinea anterior 27% din titlurile societatii romanesti de asigurari, preluate in iunie 2005.
Astra a obtinut in primele 9 luni venituri din prime brute subscrise de 281,76 milioane lei pentru polite generale si de viata, in crestere cu 13,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 13,61 milioane lei.
Pentru 2007, societatea a bugetat venituri din prime de asigurare de 140 milioane euro, in urcare cu 63% fata de anul precedent.
Compania a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei.
Uniqa a fost fondata in anul 1999, prin fuzionarea a doua grupuri de asigurare: Raiffeisen Versicherung si Austria Collegialität. Uniqa este cea mai mare companie de asigurari din Austria si unul dintre cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala. Grupul include peste 25 de companii de asigurare in 12 tari europene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.