PUNCTUL PE EI
Politia sta la panda. Comercializarea materialelor explozibile, cele care devin periculoase atunci cand sunt manuite bezmetic, a fost interzisa. Dar interdictia creste pretul fructului oprit. Petarda de doi lei se vinde pe sub mana
PUNCTUL PE EI
Politia sta la panda. Comercializarea materialelor explozibile, cele care devin periculoase atunci cand sunt manuite bezmetic, a fost interzisa. Dar interdictia creste pretul fructului oprit. Petarda de doi lei se vinde pe sub mana cu zece. Cei disperati de viata accepta riscul. Le e foame, n-au ce manca si stomacul chircit da comenzi tiranice. Pentru astfel de nefericiti, tentatia castigului e totuna cu felia de paine. Foamea ii impinge in strada la intalnirea cu potera. Sectoristul, si el simbrias de spaga marunta, se ia la tranta cu raufacatorii de coltul strazii. Rapune vanatul din doi in doi. Confisca marfa puradelului si raporteaza cu mandrie patriotica misiune indeplinita. Pe langa pralea trece in atipeala. Ca de la el ia si bugetarul de-o fiertura, numai buna ca sa nu-i degere veniturile, care sunt si ele, nu-i asa?, dupa posibilitati.


E jalnic spectacolul strazii. Si regizat cu cinism de angrosistii faradelegii, care stau la fereala dimpreuna cu angrosistii spagii grase.


In strada, comercializarea materialelor explozibile este interzisa. In presa, nu. Materialele incendiare, focurile de artificii, petardele de tot felul si marile bombe se vand la pret si nici nu sunt interzise. Aici nu functioneaza nici macar oficiul pentru protectia consumatorului. Adevarurile cu termen de garantie expirat sunt comercializate fara jena. Inghiti "E"-urile minciunii in nestire, pentru ca ea iti este servita in ambalajul descoperirii senzationale. Noroc ca petardele care explodeaza in presa nu dauneaza grav sanatatii.


Iuliu Muresan, Copos, Mihai Stoica, Argaseala, Marian Iancu si Borcea urla ca din gura de sarpe. Zic ei ca CFR Cluj, Rapid, Unirea Urziceni, Steaua, Politehnica Timisoara si Dinamo, adica primele sase echipe ale clasamentului, au fost furate de arbitri. Ii cred pe cuvant, ca prea se jura frumos. Dar din nou ma intreb unde s-au dus punctele furate. La Mioveni, la Poli Iasi, la UTA, Farul, Pandurii sau la Universitatea Cluj? Daca acesta ar fi adevarul, trebuie sa recunoastem ca respectivele cluburi ies lipsa la inventar. Saracii banuiti de japca nu au in clasament puncte nici macar de-o ramanere in prima liga. Sau le-au comercializat pe piata neagra in ambalaj de petarde?


LPF poarta povara complicitatii cu sefii cluburilor. Federatia, in schimb, are pretentia independentei. Dar aceasta pretentie se cere validata de o actiune concreta. Comertul cu petarde dauneaza grav competitiei. Ologeste campionatul. Dati-le interzis artificierilor si scoateti potera in strada!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.