Echipa de futsal FC Craiova si-a imprimat pe tricouri sigla lui Dinamo taiata cu doua dungi rosii.

Cu 20 de puncte la finalul turului, FC Craiova ocupa locul 3 in Liga I la futsal. De altfel, echipa din Banie, urmasa Energoconstructiei, este o obisnuita a podiumului, in ultimii ani reusind sa atinga performante unice pentru fotbalul de sala din Craiova, cu virful de forma in sezonul 2005-2006, cind si-a trecut in palmares Cupa si Supercupa Romaniei. FC Craiova da doi jucatori echipei nationale: portarul Catalin Rizan si jucatorul de cimp Alin Bugala. In acest sezon, un alt lucru a atras atentia sustinatorilor echipei, dar si a adversarilor sau a arbitrilor. La inceputul campionatului, finantatorul echipei, Sorin Croitoru, a decis sa puna pe echipamentul jucatorilor stema echipei Dinamo taiata cu doua dungi rosii.

„Un prieten bun, fan inrait al Universitatii, mi-a propus sa pun aceasta emblema pe tricouri. M-a incintat ideea si am trecut la fapte, desi noi, la futsal, nu ne batem cu Steaua si cu Dinamo pentru titlu, ci cu CIP Deva sau cu Odorheiul Secuiesc", a explicat Sorin Croitoru varianta oficiala a emblemei de pe tricourile echipei sale. Surse din cadrul echipei sustin insa ca omul care da banii la echipa ar simpatiza si cu Steaua si ca a luat aceasta decizie pentru a-i necaji pe prietenii sai dinamovisti. „El are unde sa puna stema anti Dinamo, pe tricourile fotbalistilor. Dar prietenii lui dinamovisti nu au aceasta posibilitate. Pot sa-si vopseasca vreo emblema cu Steaua pe haine ori pe masini, lucru putin probabil", spune un apropiat al echipei oltene.

Jucatorii de la FC Craiova sustin ca nu ii intereseaza prea mult cum au ajuns sa joace pe piept cu stema lui Dinamo, chiar si taiata cu rosu. „Nu conteaza cu ce echipa tine patronul. Pina la urma e democratie si e liber sa-si aleaga favoritii. Pot spune insa ca, purtind aceasta sigla, ne-am atras mai multe antipatii, pentru ca nu e usor sa mergi in Bucuresti si sa joci impotriva unor echipe din Capitala purtind stema celor de la Dinamo taiata cu rosu. E ca si cum cineva ar veni la mine acasa si ar spune ca este anti Chiliman. Oricum, cel mai mare of al meu este ca nu are si Dinamo echipa de fotbal in sala. As juca impotriva lui Dinamo in fiecare weekend", spune Alin Chiliman, jucator de baza al FC Craiova.

Sigla lui Dinamo pe capacul WC-ului unui fan oltean Ura oltenilor fata de „ciini" nu este noua. Un suporter al „Stiintei" din Bailesti a decis sa-si lipeasca stema echipei Dinamo pe usa de la baie, dar si pe capacul de la WC. „Nu vreau sa-mi aduc aminte de «ciini» decit atunci cind merg la toaleta", si-a explicat Gheorghe Firan gestul. Acesta este un mare iubitor al culorilor alb si albastru, culori care domina in casa lui. Peretii casei, mobila si soba de teracota sint vopsite in alb si albastru, iar oalele in care gateste sotia sa sint toate albastre.