Reprezentantii patronatelor din industria alimentara sustin ca s-a “ratat” oportunitatea de se a realiza investitii de sute de milioane de euro in acest an. „Finantarea europeana nu s-a pierdut, pentru ca banii se pot cheltui in te
Reprezentantii patronatelor din industria alimentara sustin ca s-a “ratat” oportunitatea de se a realiza investitii de sute de milioane de euro in acest an. „Finantarea europeana nu s-a pierdut, pentru ca banii se pot cheltui in termen de doi ani. Practic, vorbim de o lipsa de continuitate a finantarilor, pentru ca programul SAPARD s-a incheiat in 2006, iar proiectele pentru dezvoltare rurala se vor putea depune, cel mai devreme, in februarie 2008”, a declarat presedintele patronatului din industria laptelui, Valeriu Steriu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, daca fondurile europene s-ar fi putut accesa din 2007, operatorii economici din sectorul lactatelor ar fi asigurat o rata de absorbtie de cel putin 100 de milioane de euro. „Situatia este critica, pentru ca multe firme se afla in perioada de tranzitie, pana in 2009, in vederea modernizarii. Mult mai grav este ca, desi Romania a obtinut o perioada de tranzitie pana in 2009 pentru procesarea laptelui neconform cu normele europene, Autoritatea Veterinara a redus termenul pana in 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.