Mult-asteptata licitatie de deszapezire pentru cele doua tronsoane de autostrada ale Romåniei a fost cåstigata de firma PA&CO International, condusa de omul de afaceri Costel Casuneanu. Acesta a depus o oferta de 8.998.110,59 lei (2.
Mult-asteptata licitatie de deszapezire pentru cele doua tronsoane de autostrada ale Romåniei a fost cåstigata de firma PA&CO International, condusa de omul de afaceri Costel Casuneanu. Acesta a depus o oferta de 8.998.110,59 lei (2.572.873,51 euro), in timp ce competitorul sau, Dan Besciu, patronul firmei Euroconstruct Trading '98, a depus o oferta de 15.109.592,27 lei (4.365.041,82 euro).

Dupa ore intregi de deliberari, comisia de licitatie din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a dat castig de cauza consortiului de firme PA&CO International si Romprest, care a depus o oferta de 8.998.110,59 lei (2.572.873,51 euro), in timp ce al doilea consortiu, format din Argecom Pitesti, Euroconstruct Trading '98 si Dimar, a avut o oferta de 15.109.592,27 lei (4.365.041,82 euro). Directorul general adjunct de intretinere si administrare din cadrul CNADNR, Cristian Duica, unul dintre membrii comisiei de licitatie, ne-a declarat ca semnarea contractului pentru deszapezirea celor doua tronsoane de autostrada ar putea avea loc peste 10 zile. „Vineri a avut loc deschiderea ofertelor in cadrul licitatiei organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale privind atribuirea serviciilor de intretinere pe timp de iarna pe autostrazile Bucuresti - Pitesti si Bucuresti - Cernavoda. Mentionez ca plafonul maxim a fost de 15.441.506 lei (4.688.621 euro)“, a spus Cristian Duica.

El a precizat ca firmele PA&CO International si Romprest au mai adus documente pentru a clarifica oferta depusa. „A fost ales consortiul PA&CO International si Romprest deoarece au avut cea mai mica oferta. In cazul in care nu se depune contestatie de catre consortiul Argecom Pitesti, Euroconstruct Trading '98 si Dimar, vom semna contractul pe 27 decembrie. Daca se depune contestatie, licitatia se amana pana in luna ianuarie“, a mai spus Duica.

Euroconstruct Trading '98 depune contestatie
Patronul firmei Euroconstruct Trading '98, Dan Besciu, a fost profund nemultumit de decizia comisiei de licitatie pentru deszapezirea celor doua autostrazi si a anuntat ca va depune contestatie. „Conform legii, vom depune contestatie. Firmele PA&CO International si Romprest nu au respectat legea. Comisia nu a tinut cont de documentatia ilegala depusa de consortiul PA&CO International si Romprest. In oferta, acestia au prezentat ca experienta similara un contract ilegal. Noi am intrat in consortiu pentru a indeplini toate conditiile din caietul de sarcini“, ne-a spus Dan Besciu, patronul firmei Euroconstruct Trading '98.

Casuneanu: Licitatiile trebuiau organizate in vara


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.