Marian Aliuta nu a facut mare lucru din vara, de cand a ajuns la Timisoara, fiind departe de jucatorul de explozie pe care l-ar fi vrut banatenii, mai ales in jocurile importante. Probabil ca era printre jucatorii de care Iancu s-ar fi debarasat i
Marian Aliuta nu a facut mare lucru din vara, de cand a ajuns la Timisoara, fiind departe de jucatorul de explozie pe care l-ar fi vrut banatenii, mai ales in jocurile importante. Probabil ca era printre jucatorii de care Iancu s-ar fi debarasat in aceasta iarna, numai ca, duminica seara, a marcat un gol care, pe langa ca a fost superb, sut de la 25 de metri la vinclu dupa ce a dribalt doi adversari, s-ar putea dovedi cel al relansarii campionatului. Avansul destul de mare atins de CFR Cluj in aceasta toamna s-a transformat acum intr-unul surmontabil. Mai ales la nivel psihic, fiindca mitul invincibilitatii clujene a cazut, iar in primavara echipa lui Andone va avea trei deplasari de foc, la Steaua, la Dinamo si chiar la Urziceni, iar in cazul repetarii "ispravii" de duminica, ierarhia s-ar putea schimba. Mai ales ca Rapid, daca bate miercuri la Piatra Neamt, vine la cinci puncte de CFR.
Timisorenii s-au umplut de bani, cate 25.000 de euro de om si de mesaje de felicitare din toate partile, mai ales din Bucuresti, unde "granzii" asteptau cu sufletul la gura un eventual esec al liderului. "Nu stiu cine a spus ca e imposibil sa batem aceasta echipa. Este cea mai buna echipa cu care am jucat in acest campionat. Ma bucur pentru victorie, ultima impresie conteaza, am facut multa lume fericita astazi. Banii sunt mai putin importanti, cei 25.000 de euro, important este ca am castigat si ca suntem prima echipa care a batut pe CFR", a comentat la final Dan Alexa, capitanul lui Poli. "Este o victorie meritata, am sperat sa dau gol, chiar i-am spus domnului Chivorchian ca voi inscrie. Echipa a jucat bine. Aveam bani de Sarbatori, nu ne gandeam noi la bani. Dedic victoria familiei mele si domnului Chivorchian. Imi doresc sa fiu sanatos si ma bucur ca mi-a iesit astazi totul", a spus eroul serii, Marian Aliuta, care a marcat la putine minute dupa ce a fost trimis pe teren. "Sunt multumit ca am castigat astazi. In repriza a doua am fost mai activi si am avut noroc ca Aliuta a nimerit spatiul portii. Am schimbat, am dat gol si am castigat. A fost un meci greu, Clujul are atacanti buni. Am facut astazi multe lucruri bune din punct de vedere tactic si am stricat multe actiuni ale Clujului pe partea stanga. Am fost mai concentrati astazi", a comentat si Dusan Uhrin jr., antrenorul banatenilor. De partea cealalta, clujenii se considera vinovati pentru acest esec. "A fost un meci frumos, noi nu ne-am respectat. Timisoara a castigat pe merit si i-am aplaudat pentru asta. Este o echipa buna, cu mult fair-play. Urmeaza vacanta si vrem sa ne recuperam. Am avut mai multe ocazii de gol, in prima repriza putea sa fie 2-0 sau 3-0 pentru noi. Cred ca ei au avut mai mult noroc", a spus fundasul portughez Tony. "Sunt foarte suparat pe echipa, cu toate ca ii felicit pe jucatori pentru parcursul bun pe care l-au avut anul acesta. Am primit o palma astazi si ma deranjeaza, pentru ca le-am atras atentia la Aliuta, pe care l-am dat titular. Dar ei se multumeau, probabil, cu un egal. Meciul l-am pierdut in prima repriza, pentru ca nu i-am tratat ca lumea", a spus Ioan Andone, antrenorul clujenilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.