Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate din cadrul Ministerului Educatiei a lansat oferta de burse pentru anul universitar 2008-2009. La capitolul „burse de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilate
Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate din cadrul Ministerului Educatiei a lansat oferta de burse pentru anul universitar 2008-2009. La capitolul „burse de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala“, studentii romani au avut surpriza sa constate ca tara noastra a incheiat acorduri bilaterale pentru universitati din tari exotice, putin atractive pentru interesul lor de a se specializa. Astfel, in conditiile oferite de statul roman, studentii de la universitatile de stat isi pot perfecta studiile in institutii de invatamant superior, printre altele, din Nigeria, Azerbaidjan, Armenia, Pakistan si Siria. Fara indoiala, studentii mai au o varianta, ce-i drept mult mai restransa ca numar de locuri, in universitati din Europa. Doar sase state de pe continent au semnat parteneriate cu Romania: Polonia, Norvegia, Luxemburg, Italia, Grecia si Belgia. In opinia principalelor organizatii studentesti, aceasta oferta demonstreaza ca interesul institutiilor de prestigiu de invatamant superior pentru a primi la bursa studenti romani este in usoara scadere.

Tara primitoare va acoperi cheltuielile d e scoala


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.