CE BEM, CE MANCÃ…M
Colorantul folosit poate provoca rinite
Pateul de porc National este un produs sterilizat care are in compozitie o cantitate foarte mare de slanina.


Ingredientele produsului analizat sunt "slanina,  ficat de porc 15%, sorici, amidon de porumb, proteina vegetala din soia, zahar, ceapa, condimente, colorant? carmin E 120, conservant? nitrit de sodiu (E250)". Contine proteina vegetala din soia. Valoarea energetica este de 241 kcal/1001 kj la 100 de grame, avand proteine 10,1 g, lipide 19,7 g, glucide 5,9 g.


ANALIZÅ. Profesorul Mencinicopschi ne spune ca pateul analizat este un produs de origine animala, preparat in principal din grasime (slanina), ficat de porc, sorici (proteina colagenica avand o foarte scazuta valoare biologica), amidon (principalul zahar din paine), proteina din soia, zahar, condimente si aditivi alimentari. Din aceasta compozitie rezulta ca produsul este dezechilibrat nutritional, cu o valoare biologica foarte scazuta. Calitatile nutritionale sunt inrautatite de slanina, care este principalul component si care contine grasimi nesanatoase, sorici, si de aditivii alimentari periculosi. Nitritul de sodiu E 250  poate fi cancerigen.

Carminul poate provoca persoanelor sensibile astm, alergii, rinite, eruptii cutanate. Densitatea calorica este ridicata: 241 kcal/100 g.