COMPETITIE. Ieri au avut loc antrenamentele oficiale ale participantilor la Class One Romanian Grand Prix, ce se desfasoara pe Lacul Siutghiol, din Mamaia. Saeed Hareb, presedintele Asociatiei Internationale pentru Barcile cu Motor Profesionale, este
COMPETITIE. Ieri au avut loc antrenamentele oficiale ale participantilor la Class One Romanian Grand Prix, ce se desfasoara pe Lacul Siutghiol, din Mamaia. Saeed Hareb, presedintele Asociatiei Internationale pentru Barcile cu Motor Profesionale, este foarte multumit de desfasurarea la Mamaia a acestei competitii, subliniind ca din punct de vedere geografic nici o tara nu poate oferi ceea ce ofera Constanta: lacuri si mare.

10:28 - EXPOZITIE
BRASOV. Trupurile celor doua victime ale accidentului aviatic de la Sanpetru au fost ridicate de la Morga de familiile acestora.
SIBIU. A fost vernisata expozitia "Luxemburg la Sibiu", care reuneste 60 de fotografii din cele doua capitale culturale europene ale anului 2007.


10:33 - ACCIDENT
TARGOVISTE. O locomotiva a luat foc in gara din Targoviste din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica. Locomotiva se deplasa, fara garnitura, in zona peronului Garii Targoviste. Nu au existat victime, iar circulatia nu a fost perturbata.
ALBA. Circulatia pe DN 1 este blocata in zona localitatii Decea, dupa ce un tir a lua foc in trafic, iar apoi s-a rasturnat, fara a exista victime in urma accidentului. Tirul transporta un utilaj agricol, iar din cauze inca necunoscute a luat foc, incendiul fiind observat de ceilalti soferi.



PNL - Numarul saracilor a scazut
Liberalii sunt multumiti de ce au facut la guvernare si se lauda singuri. Cel putin asa reiese dintr-o  rezolutie adoptata ieri la Neptun de conducerea liberala, potrivit careia "angajamentele asumate de PNL in ce priveste cresterile salariilor si pensiilor, pentru mandatul 2004-2008 au fost deja indeplinite, iar numarul romanilor aflati in situatie de saracie s-a redus considerabil", iar "anul 2006 a fost cel mai bun an economic din istoria Romaniei moderne, iar tendintele pozitive se manifesta si in anul 2007".


CFR - Biletele de tren, mai scumpe cu 8%
CFR calatori majoreaza de astazi cu 8,1% pretul biletelor de tren. Un bilet la un tren personal pe ruta Bucuresti - Predeal costa 20,3 lei la clasa I si 12,8 lei la clasa a II-a, fata de 18,8 lei, respectiv 11,8 lei, inainte. O calatorie cu Rapidul de la Bucuresti la Constanta costa 66 lei la clasa I si 45,9 lei la a II-a, fata de 61 lei, respectiv 42,5 lei. Pentru Intercity, pe relatia Bucuresti - Timisoara, tariful este de 124,7 lei la clasa I si 88,4 lei la clasa a II-a, comparativ cu 115,4 lei, respectiv 81,7 lei inainte. (F.Z.)


ANORMAL - Meri infloriti intr-o livada vasluiana
Merii dintr-o livada din localitatea vasluiana Bacaoani au inflorit in prag de toamna, desi din copaci nu au fost culese inca fructele coapte. Specialistii agronomi considera acest fenomen unul iesit din comun, care a aparut pe fondul schimbarilor majore de clima din ultimii ani. Dupa o perioada indelungata de seceta, cu temperaturi foarte ridicate, a urmat una cu ploi si temperaturi mult mai scazute, ceea ce a favorizat pornirea unei noi vegetatii. (Ana Ionascu)


MANASTIREA RAMET - Micutul abandonat a fost revendicat
O femeie care s-a recomandat a fi matusa micutului abandonat la Manastirea Ramet la data de 28.08.2007 s-a prezentat la lacasul de cult pentru a-l lua pe baietel. Sesizata, Politia Municipiului Aiud a stabilit ca persoana in cauza este chiar mama baietelului abandonat si se numeste Irina G., de 30 ani, din Saschiz, judetul Mures. Politistii cerceteaza imprejurarile in care copilul a fost abandonat in incinta Manastirii Ramet, urmand ca ulterior, in functie de rezultatul anchetei si de motivul care a determinat-o pe mama sa recurga la acest gest, sa se procedeze la incadrarea juridica a faptei. (Lucian Dobrater)


SALMONELLA - Pensiune cu mancare expirata
Un grup de 30 de copii si cinci cadre didactice de la o scoala din Bihor, aflat intr-o excursie la Sibiu, a fost internat joi la Spitalul Judetean din Oradea, din cauza unor toxiinfectii alimentare. In aceeasi zi au servit cina la o pensiune din localitatea Sibiel, imediat dupa aceasta avand greturi, varsaturi si diaree. Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu au descoperit alimente expirate la pensiunea din localitatea Sibiel. Seful Sectiei de Boli Infectioase, dr Sonia Draghici, a declarat ca cea mai probabila cauza a toxiinfectiei este infestarea cu salmonella.


VALEA CASCADELOR - Accidentul mortal, anchetat
Rezultatele analizelor efectuate in cadrul anchetei privind moartea a trei muncitori in zona Valea Cascadelor releva o concentratie scazuta de oxigen, aceasta putand fi cauza care a dus la decesul celor trei persoane. Giovana Soare, directorul de comunicare al Apa Nova, a declarat ieri pentru Mediafax ca firma a primit rezultatul analizelor si ca raportul intocmit in acest sens va fi trimis institutiilor care efectueaza verificari in acest caz. Joi, trei muncitori de la Apa Nova si Aquatot din Bucuresti au murit dupa ce au cazut in canalul in care reparau o conducta.


REABILITARE - DN 1 intre Sibiu si Oradea, inchis
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va inchide duminica noapte, intre orele 02:00 si 05:00, circulatia rutiera pe Drumul National DN 1 intre Sibiu si Oradea pentru executarea unor lucrari de reabilitare. Circulatia va fi inchisa in zona podului de la kilometrul 416 la Miraslau. Pentru traficul usor poate fi utilizat un drum comunal din localitatea Miraslau, in timp ce traficul greu poate utiliza fie Turda (DN 75) - Campeni (DN 75) - Abrud (DN 74A) - Zlatna (DN 74 A) - Alba-Iulia (DN 74), fie Teius (DN 14 B) - Blaj (DN 14 B) - Medias (DN 14) - Iernut (DN 14 A). (Dan Tomozei)


SUCEAVA - Carantina din cauza unei bovine cu rabie  
Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava a instituit carantina in mai multe localitati, in zona de protectie antiepizootica fiind incluse si localitati din Iasi, Neamt si Botosani, dupa ce in comuna suceveana Preutesti a fost depistat un caz de rabie la o bovina. Conform autoritatilor, bovina ar fi fost muscata de o vulpe turbata. (Nicu Amuraritei)


SIBIU - Crucea uriasa, sfintita astazi
Reprezentantii bisericilor crestine din municipiul Sibiu ortodoxe, evanghelice, romano-catolice si greco-catolice vor sfinti in aceasta seara, la ora 20:30, cea mai inalta cruce ridicata in zona. Cu o inaltime de 17 metri si lata de 8 metri, confectionata din otel, crucea va marca apropierea Adunarii Ecumenice Europene, care se va desfasura in Sibiu in perioada 4-9 septembrie. Realizarea intregului proiect a costat Primaria Sibiu 560.000 de lei. (Dan Tomozei)


CAMPEANU, FURAT - Hotii, cercetati in libertate
Cei doi barbati care au incercat miercuri, in Hotelul Marriott, sa-i fure senatorului Radu Campeanu banii din buzunar au primit ieri interdictia de a parasi localitatea. Hotararea Judecatoriei Sectorului 5, de cercetare in libertate a lui Constantin Humulescu si a lui Marian Danila, a fost atacata cu recurs de procurori. Barbatii au incercat sa-i fure politicianului banii, profitand de faptul ca acesta se afla in plina discutie cu colegii de masa si era neatent la ce se intampla in jur. (M.P.)


PIATA OBOR - Politisti comunitari raniti in confruntari  
Trei politisti comunitari au ajuns la spital dupa ce au fost raniti ieri dupa-amiaza in confruntarile cu concesionarii de tarabe din Piata Obor, comerciantii fiind nemultumiti ca Administratia Pietelor Sector 2 a inceput sa le mute tarabele pe un nou amplasament. Politistii au fost raniti cu pietre, bucati de beton desprinse din tarabe, dar si cu arme albe, cativa dintre cei care nu au necesitat spitalizare avand pe maini rani de cutit. Ieri dupa-amiaza, circa 200 de persoane manifestau in fata Administratiei Pietelor din Sectorul 2, nemultumiti de modul in care s-a facut redistribuirea tarabelor.


ATENTIE! - Trenuri anulate spre Craiova si Timisoara
Circulatia trenurilor spre Craiova si Timisoara va fi afectata incepand de la 3 septembrie de lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare in raza statiilor Corbu - Craiova si Buzias (Timisoara), informeaza Ministerul Transporturilor. In perioada 3-28 septembrie vor fi anulate trenurile Rapid intre Sibiu si Craiova pe relatia Piatra Olt - Craiova si retur, circuland numai pe distanta Sibiu - Piatra Olt si retur. Vor fi anulate si trenurile Rapide 895 si 896 Bucuresti Nord - Pitesti - Craiova si retur pe relatia Piatra Olt - Craiova, circuland numai pe distanta Bucuresti Nord - Pitesti - Piatra Olt si retur.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.