Cea mai importanta manifestare de gen din perioada postdecembrista, Festivalul National de folk "Om Bun" a ajuns la editia a XVII-a. Deci, astazi, maine si poimaine, de la ora 18.00, folk pe paine in Piata Amzei.

Si in acest an, pe scena
Cea mai importanta manifestare de gen din perioada postdecembrista, Festivalul National de folk "Om Bun" a ajuns la editia a XVII-a. Deci, astazi, maine si poimaine, de la ora 18.00, folk pe paine in Piata Amzei.

Si in acest an, pe scena "traditionala" a Teatrului "Ion Creanga", festivalul strange cativa dintre cei mai importanti cantautori ai tarii. Astfel, in aceasta seara ii vom urmari in recitaluri consistente pe Mircea Vintila impreuna cu formatia sa, Brambura, pe Victor Socaciu cu al sau Birou Executiv, ticsit de muzicieni valorosi, si pe trubadurul Vasile Seicaru. Seara de magie, spirit si poezie va fi intregita de inegalabila voce a curajoasei Tatiana Stepa, precum si de "ultimul lup" Vali Serban, dar si de Andrei Paunescu, Elisabeta Pirosca. Cea de-a doua seara, maine, 18 decembrie, va fi dedicata aproape in exclusivitate noului val al folkului romanesc, cand pe scena Teatrului Creanga se vor succeda cateva recitaluri mustind de prospetime si nonconformism.


NOUL VAL. Este vorba despre deja consacrata Ada Milea, Daniel Iancu si Gashkademia de folk, Tapinarii, Eugen Avram si Dani Fat. Alaturi de ei, Dinu Olarasu va readuce pe scena festivalului cateva dintre creatiile sale mai vechi si mai noi. In a treia zi a festivalului, miercuri, 19 decembrie, dupa Gala Laureatilor din sectiunea concurs va urma momentul decernarii premiului pentru intreaga activitate, in acest an laureatul fiind cantautorul bucurestean Alexandru "Jimmy" Zarnescu.


BERTZI & BANICIU. In continuare vor concerta Maria Gheorghiu, Florin Sasarman si Stelian Maria, pentru ca in finalul serii si, implicit, al festivalului publicul sa fie rasfatat de recitalurile substantiale oferite de doua nume care nu mai au nevoie de nici o prezentare: Ducu Bertzi si Mircea Baniciu, acesta din urma secondat de binecunoscutul keyboards-man, Vladi Cnejevici. Amfitrionul festivalului va fi, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, cantautorul sighisorean Adrian Ivanitchi, primul folkist "cu acte in regula" din Romania. Pentru cei care inca nu si le-au procurat, biletele costa intre 20 si 40 de lei si sunt disponibile la teatru.


REVIGORARE
"Cu aceasta editie «Om Bun» incepe o revigorare a folkului romanesc, mai mult de o treime din recitaluri vor apartine unor tineri in care vechea generatie isi pune mari sperante"
Victor Socaciu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.