La eveniment au luat cuvantul personalitati ale artelor si culturii romanesti, maestru de ceremonii fiind regizorul Al. G. Croitoru, cu nelipsitu-i farmec. Au incercat sa descifreze "secretul lui Saizescu" poetul Nicolae Dragos, actorii Ileana Stana
La eveniment au luat cuvantul personalitati ale artelor si culturii romanesti, maestru de ceremonii fiind regizorul Al. G. Croitoru, cu nelipsitu-i farmec. Au incercat sa descifreze "secretul lui Saizescu" poetul Nicolae Dragos, actorii Ileana Stana Ionescu si Emil Hossu, criticul de film Calin Caliman, editorul Elena Deatcu, dramaturgul si regizorul Corneliu Leu, criticul literar Victor Craciun, Natalia Stancu - profesor de istoria artei, criticul de film Eugen Atanasiu. Raspunsul l-am primit de la autor: "Umorul e secretul, adica umorul cand rad ca sa nu plang. Stii, toata umea zice: <<Dom'le, ce fericit ai fost, ca n-ai avut probleme>>. Dar eu am avut trei frati in puscarie - si eram cel mai vesel. Pai, stii, umorul este ca sa supravietuiesti... In rest, sunt intalnirile - pe care le provoci sau nu le provoci. Acum, dupa ce am scris cartile, mi se spune ca acolo este viata culturala a intregii tari si a Bucurestiului. Da, este, pentru ca eu am fost prezent, de la cand stateam la coltul mesei, pana cand am devenit punctul de atractie al mesei aceleia. De la copilandrul care statea si asculta, pana la personajul care este ascultat. Asta e un drum, al cresterii, al formarii... Cum am reusit? Am crezut! Adica am vrut. Stii, vorba aia: de ce faci asta? Imi place!... Dar una e sa-ti placa si alta e sa poti. Puteam sa vreau, putea sa-mi placa - dar sa nu fi putut. Ei, m-am straduit sa pot".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.