Cele doua cluburi au fost scutite de plata amenzilor primite dupa incidentele de la derby, insa au primit cite trei etape de suspendare din partea Comisiei de Apel.

Dupa incidentele de la meciul direct, Dinamo a primit de la Comisia de Disciplina o amenda de 80.000 de lei, iar Steaua, de 70.000 de lei. Ambele cluburi au atacat hotarirea, au scapat de amenda, insa s-au ales cu suspendarea terenului pe cite trei etape, potrivit deciziei Comisiei de Apel a Federatiei Romane de Fotbal. "Dinamo si Steaua au cerut anularea sanctiunii cu penalitate de la meciul direct. Comisia de Apel a decis anularea acestei hotariri, care se incadra la articolul 83, si i-a incadrat la articolul 82, fiecare urmind sa joace cite trei etape fara spectatori. Aceasta hotarire intra in vigoare de azi’’ (n.r. - joi), a declarat secretarul general al comisiei, Mircea Cezar Ionescu. Vestea i-a revoltat pe oficialii ambelor formatii, care au anuntat ca vor ataca si aceasta a doua decizie la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal.

In sprijinul cluburilor vine si un oficial al FRF, citat sub protectia anonimatului de MEDIAFAX, care sustine ca nu este posibila o majorare a pedepsei. "In apel nu li se poate da o sanctiune mai aspra decit cea luata la prima judecata. Hotarirea Comisiei de Apel este proasta. Ei trebuiau sa interpreteze articolul 83. Articolul 82 din Regulamentul Disciplinar le arata cu ce ar trebui sanctionat, iar articolul 83 sanctioneaza. In dreptul comun, regula este ca acela care face apel nu poate primi o sanctiune mai mare. La apel se poate da o sanctiune mai mare numai daca apelul este facut de catre o alta persoana participanta la dosar, in afara de acuzat. In acest caz, Federatia nu a facut apel. In apelul inaintat de Steaua si de Dinamo nu se poate da o asemenea decizie", spune oficialul federal. Potrivit deciziei insa, Steaua va evolua cu portile inchise, duminica, impotriva Farului.