Producatorii de alcool din Rusia se bat sa inregistreze marci de votca ce contin numele lui Dmitri Medvedev - candidatul partidului Rusia Unita la prezidentiale.

Odata lansat in cursa pentru Kremlin, presedintele Gazprom a devenit extrem de atractiv pentru comercianti, care incearca sa-si branduiasca produsele cu numele viitorului tar. Ei spera ca astfel vinzarile sa creasca spectaculos.

O companie a depus cerere la autoritati ca sa inregistreze votca ,,Volodya i Medvedi’’ - in traducere aproximativa ,,Volodya si ursii’’. Alte firme producatoare de alcool au venit cu propuneri la fel de inventive precum "Tarul Medvedev" sau ,,Medvedevka". Deocamdata, oficiul rus pentru marcile inregistrate nu a decis care dintre aceste nume va obtine aprobare pentru a fi scos pe piata.

In urma cu citiva ani, cind Vladimir Putin a devenit presedinte, producatorii de alcool au aplicat aceeasi strategie. In prezent, pe piata ruseasca exista o votca intitulata Putinka, iar produsul se vinde ca piinea calda. (I.M.)