PD si PLD au chemat la Palatul Parlamentului circa 2500 de membri de partid care sa aprobe, oficial, dorinta lui Traian Basescu pusa in practica mai de bunavoie, mai cu noduri in gat de conducerile celor doua formatiuni. Fuziunea. Unirea. Comasarea p
PD si PLD au chemat la Palatul Parlamentului circa 2500 de membri de partid care sa aprobe, oficial, dorinta lui Traian Basescu pusa in practica mai de bunavoie, mai cu noduri in gat de conducerile celor doua formatiuni. Fuziunea. Unirea. Comasarea prin absorbtie. Dupa cum prefera sa-i spuna, dupa caz, pedistii si peledistii.   VOTUL. Un vot impotriva la PD si inca unul, plus sase abtineri, la PLD sunt retrase in momentul in care cele doua formatiuni, reunite in aceeasi sala, voteaza din nou, in unanimitate. "Unirea face puterea" scrie pe sloganul care inlocuieste afisul cu Conventia Extraordinara a PD. Stolojan aminteste de "sentimentele si gandurile" pe care le avea fiecare pentru partidul lui, dar "pentru tara" e mai bine sa se uneasca. Si Boc regreta ca nu mai exista PD, dar se multumeste ca se pastreaza sigla cu trandafirul si imnul "Verde inrourat". "Frumoasa melodia asta!" pufneste si Vasile Blaga, care da oficial asigurari ca in privinta disciplinei de partid "cum a fost, asa va fi". Asta cu adresa la proportia mare de oameni ai lui Stolojan in conducerea partidului - 10 din 29. "Bine ca nu a fost 50-50 cum se dorea", se consoleaza pedistii prin sala.
NEMULTUMIT. In timp ce in mijlocul scenei Boc si Stolojan, cu mainile ridicate, imita tandemul Basescu- Stolojan, la marginea sirului de PD-Listi Sorin Frunzaverde, cu mainile la spate, "onoreaza" momentul din obligatie.( "Unificarea trebuia sa se faca, dar sub numele PD", explica el ulterior ziaristilor figura imbufnata). Se vede obligat si sa renunte la pozitia de fronda si sa-si desprinda mainile de la spate, cand se trezeste fata in fata cu Valeriu Stoica dornic de "Felicitari!". Frunzaverde da mana si paraseste scena.
ADVERSARII. Discursurile sunt asezonate cu trimiteri la dusmanul PNL. Care a tradat Alianta DA si pe Traian Basescu. Care are acum functii de ministri si presedinti de Camera. "Alianta PNL-PSD naste monstri. Votul la RAAPPS arata ca au un singur scop, satisfacerea propriilor interese", acuza Boc, in timp ce Stolojan, "cu toata responsabilitatea unuia care a mai trait o criza in Romania", prevede ca intr-acolo ne indreptam.







Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.