Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a declarat la Curtea de Apel Bucuresti, dupa termenul de ieri al procesului in care a dat in judecata statul romån pentru zilele in care a fost tinut ilegal in inchisoare, ca televiziuni
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a declarat la Curtea de Apel Bucuresti, dupa termenul de ieri al procesului in care a dat in judecata statul romån pentru zilele in care a fost tinut ilegal in inchisoare, ca televiziunile vor trebui sa-l plateasca pentru a-l avea in platourile emisiunilor.

Miron Cozma a dat dovada ca si-a insusit pe deplin modul de gandire capitalist, sistem in care informatia are pretul ei, iar suma va fi stabilita de avocatul sau, Adrian Roseti. „Oricare dintre sefii dumneavoastra doreste sa apar intr-o emisiune sa discute cu avocatul meu, oricand, la orice ora din zi sau din noapte, dar in niste conditii. Lucrurile s-au schimbat. Daca vrem sa fim capitalisti, atunci sa fim capitalisti. (...) Eu ce fac acum se numeste munca patriotica“, le-a spus jurnalistilor Miron Cozma, la iesirea din sala de judecata. „Luceafarul huilei“ s-a hotarat sa ceara bani televiziunilor dupa ce a aflat ca „unii jurnalisti au salariul de 100.000 de euro pe luna sau 45.000 de euro pe luna“, fapt care confera legitimitate gestului sau.

Liderul ortacilor a perfectat o 'grila>> de tarifare
Adrian Roseti, avocatul lui Miron Cozma, a dezvaluit pentru „Gardianul“ criteriile dupa care vor fi calculate sumele de bani solicitate televiziunilor. „Eu voi media negocierile, nu voi negocia in locul domnului Cozma. Sunt mai multe criterii dupa care vom stabili sumele: care este postul de televiziune, cine este redactorul, care vor fi invitatii si daca este vorba despre o exclusivitate“, a spus Adrian Roseti, explicand ca gestul lui Miron Cozma de a cere bani posturilor de televiziune tine si de dorinta sa de a fi lasat in pace de jurnalisti.Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, pentru 25 ianuarie discutarea apelului din procesul civil al lui Miron Cozma, prin care a actionat statul in judecata cerand despagubiri pentru cele 178 de zile in care a fost tinut ilegal in inchisoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.