Se așteaptă ca piața de microprocesoare să crească cu 2,9% față de anul trecut la 270,3 miliarde dolari, potrivit Gartner.
Veniturile companiei Intel au crescut de două ori mai mult decat media pieței, mai ales datorită vanzărilor substanțiale de microprocesoare pentru laptop-uri. Anul trecut, Intel a avut o cotă de piață la nivel global de 11,6%.
Printre vanzătorii principali, veniturile Toshiba erau previzionate să crească cu 28%, relativ la dolar, depășind astfel Texas Instruments, STMicroelectronics și Infineon. Dintre cei trei, doar STM a fost capabil să iși crească ușor veniturile.
"Distribuitorii de semiconductori trebuie să urmărească tot mai atent performanțele clienților finali, pentru că o mare parte din industrie devine din ce in ce mai legată de modelele de consum și cheltuieli ale cliențior" a spus vicepreședintele in cercetare al Gartner, Andrew Norwood.
Compania Intel a declarat la sfarșitul lunii octombrie că profitul net pe trimestrul al treilea a crescut la 1,86 miliarde de dolari, sau 31 de cenți pe acțiune, de la 1,30 miliarde de dolari, sau 22 de cenți pe acțiune, in aceeași perioadă a anului trecut. In ultimul an și jumătate, Intel a trecut printr-un proces de restructurare iar acum iși indreaptă atenția către o nouă tehnologie producătoare de cipuri, ce oferă mai mulți semiconductori pentru fiecare plăcuță de silicon.