Vaticanul a raspuns recent scrisorii trimise de cei 138 de lideri musulmani in luna octombrie. In scrisoare se arata ca Papa Benedict al XVI-lea crede in „dialogul sincer si deschis“ cu Islamul, informeaza programul „Octava Dies&ld
Vaticanul a raspuns recent scrisorii trimise de cei 138 de lideri musulmani in luna octombrie. In scrisoare se arata ca Papa Benedict al XVI-lea crede in „dialogul sincer si deschis“ cu Islamul, informeaza programul „Octava Dies“ al Televiziunii Vaticanului. Conform comentatorilor, scrisoarea liderilor musulmani a fost apreciata pentru ca „a evidentiat locul central al iubirii de Dumnezeu si de aproapele in Coran si in Biblia ebraica si crestina si care avea intentia clara de a promova angajamentul comun la pace in intreaga lume pe baza unei profunde intelegeri reciproce“.

Raspunsul Papei aminteste ca nu trebuie sa subestimam diferentele, dar evidentiaza mai presus de toate ceea ce ne uneste.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.