Unul dintre principalii actori de pe piata echipamentelor de instalatii pentru constructii a intrat pe piata din Serbia printr-o achizitie.

Romstal a achizitionat compania privata Doming d.o.o, numarul doi de pe piata materialelor pentru instalatii din Serbia, informeaza compania. Valoarea tranzactiei s-a cifrat la 10 milioane de euro. „Extinderea Romstal in Serbia se inscrie in planurile de dezvoltare a companiei catre noi piete", a declarat directorul de dezvoltare Romstal, Enrico Perini. Potrivit oficialilor companiei, pentru anul viitor, Romstal si-a planificat extinderea si pe piata Bulgariei si a Rusiei, dar nu au stabilit inca daca va fi vorba de o preluare sau de un proiect greenfield. Romstal mai este prezenta in Republica Moldova, Italia si Ucraina.

Doming d.o.o are o acoperire de 70% din teritoriul Serbiei, detinind o cota de 25-30% din piata de profil. Astfel, din reteaua proprie fac parte 9 magazine in principalele orase din Serbia, la care se adauga 20 de puncte de vinzare, unde se comercializeaza exclusiv produsele firmei Doming, si alte 40 de magazine unde se vind si produse de profil ale altor firme producatoare. Compania are 100 de angajati si de estimeaza ca va termina anul cu o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro. In afara de achizitia companiei din Serbia, investitiile Romstal s-au cifrat anul acesta la aproximativ 50 de milioane de euro, compania inaugurind 9 noi filiale, 9 reprezentante de tip franciza, doua depozite si un magazin cu autoservire in Bucuresti. In primele opt luni ale anului in curs, compania a raportat la nivel international o cifra de afaceri de aproximativ 178 de milioane de euro, cu 52% mai mult fata de perioada similara din 2006.