Inaintea celui mai longeviv festival din Romania post decembrista, Victor Socaciu (foto) are vesti bune pentru amatorii genului.

"Aceasta editie se doreste a fi inceputul unei noi revigorari a folk-ului romanesc. Mai mult de o treime din
Inaintea celui mai longeviv festival din Romania post decembrista, Victor Socaciu (foto) are vesti bune pentru amatorii genului.

"Aceasta editie se doreste a fi inceputul unei noi revigorari a folk-ului romanesc. Mai mult de o treime din recitaluri vor apartine unor tineri inca neconsacrati, dar in care vechea generatie isi pune mari sperante". Gashkademia de folk si al sau lider, Daniel Iancu (castigator merituos al trofeului Om Bun in 2004), este una din trupele care confirma ascensiunea noului val de folk-isti... si aduce noi formule si noi cai in exprimarea artistica.

DIN SUEDIA SI SUA. Vorbesc aceeasi limba si "tapinarii" Cosmin si Tanase, sau Eugen Avram si Dani Fat. Dupa 17 ani de rezidenta in Suedia, unul dintre slujitorii balconului din Piata Universitatii, Stelian Maria, se intoarce in Bucuresti direct pe scena festivalului "Om Bun". O alta rezidenta (dar in SUA) si  castigatoare a unei editii "Om Bun", Elisabeta Pirosca, studenta la Conservatorul din Boston, "va avea un recital consistent de folk american si romanesc", a spus Socaciu.

Asadar, nu uitati, teatrul Ion Creanga isi deschide portile pentru folk de luni pana miercuri, iar biletele costa intre 20 si 40 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.