Excentricul fotbalist argentinian ii are deja imprimati pe piele pe presedintele cubanez Fidel Castro si pe revolutionarul Che Guevara.Fidel Castro, reflectat caricatural pe piciorullui Maradona Diego Armando Maradona isi va arata consideratia fata de dictatorul venezuelan Hugo Chávez printr-un tatuaj cu chipul acestuia. Este si un transfer de idolatrie al fostei vedete a fotbalului argentinian, care mai are tatuat pe umarul drept chipul revolutionarului Che Guevara, iar pe gamba stinga imaginea cu presedintele cubanez Fidel Castro. Maradona este un apropiat al lui Chavez, caruia i-a jurat credinta in timpul emisiunii pe care acesta o realizeaza saptaminal in Venezuela, „Alo, Presidente!", si de care, dupa propriile spuse, s-a indragostit in 2005, cind a fost invitat la palatul liderului sud-american din Caracas. In multe rinduri, „El Pibe D’Oro" a fost ecoul mesajelor antiamericane ale lui Chávez, a carui imagine a promovat-o la un meci Venezuela-Bolivia, unde a stat alaturi de un alt lider controversat al Americii de Sud, Evo Morales. Moda tatuajelor nu i-a ocolit nici pe fotbalistii romani. Apropo de Maradona, stelistul Rica Neaga are si el un tatuaj cu Che Guevara, alaturi de inscriptia „Only God can judge me" („Numai Dumnezeu ma poate judeca"). Adrian Mutu este acoperit de litere gotice si japoneze, are o cruce crestina tatuata pe mina dreapta, iar pe antebratul sting troneaza inscriptia „Isus". Marius Niculae a mers mai departe, facind o afacere din acest trend. Fotbalistul legitimat in Scotia detine alaturi de prietena Cristina salonul de tatuaje Arrow Power International, care a reusit performanta sa nu dea faliment in citiva ani de functionare.

David Beckham este, categoric, cel mai tatuat fotbalist. Starul lui LA Galaxy are desenate pe spate numele copiilor sai, Brooklyn, Romeo si Cruz, dar si pe cel al sotiei, Victoria. Printre celelalte tatuaje se numara un inger inconjurat de flacari in interiorul caruia sta scris: „Lasa-i sa urasca atit timp cit le este frica". Sevcenko are un dragon pe umarul sting, Cannavaro are si el membrii familiei si un luptator japonez. Totti a ramas si in acest caz fidel Romei, oras pentru care a refuzat oferte importante de la cluburi mari ale Europei si chiar la nationala Italiei, tatuindu-si un general al Imperiului Roman. Tot conotatii nationaliste are si tatuajul lui Rooney, care a stat doua ore pe scaun pentru a-si scrie pe corp „english and proud", alaturi de Crucea Sfintului Gheorghe.

Materazzi nu vrea sa uite de Zidane Protagonistul unuia dintre cele mai mediatizate incidente din istoria fotbalului, Marco Materazzi (foto), a apelat si el la un tatuaj pentru a nu uita de capul primit de la Zidane in finala CM 2006. Italianul si-a scris pe corp „Berlin", numele locului de disputare a meciului, el apelind la aceasta formula succinta din motive de spatiu, acesta fiind al noualea tatuaj de pe corpul lui sau. Interventia lui Maradona la emisiunea lui Chávez, „Alo, Presidente!", pe www.cotidianul.ro/select