Persoanele cu handicap din Capitala au putine sanse sa circule neasistate si in siguranta cu mijloacele de transport in comun si pe strazile din Bucuresti. Aceasta deoarece autoritatile ignora atat legislatia, care impune numeroase facilitati, cat s
Persoanele cu handicap din Capitala au putine sanse sa circule neasistate si in siguranta cu mijloacele de transport in comun si pe strazile din Bucuresti. Aceasta deoarece autoritatile ignora atat legislatia, care impune numeroase facilitati, cat si durerea acestor oameni care simt in fiecare zi ca sunt discriminati.

In Bucuresti exista in acest moment peste 460.000 de persoane cu handicap. Dintre acestea, aproximativ 66.000 de persoane au handicap fizic si peste 93.000 au handicap vizual. Pentru acesti oameni legislatia prevede ca mijloacele de transport in comun si statiile acestora, cladirile de utilitate publica, caile de acces, cladirile de locuit construite din fonduri publice, taxiurile, vagoanele de transport feroviar pentru calatori si peroanele principalelor statii, spatiile de parcare, strazile si drumurile publice, telefoanele publice si panourile informatice sa fie adaptate pentru nevoile lor. Accesibilitatea se refera la rampe sau elevatoare pentru institutii publice, precum si la rampe sau platforme pentru urcarea fotoliului rulant in mijloacele de transport in comun. In prezent, persoanele cu handicap au legitimatii de transport grat uit atat pentru RATB, cat si pentru Metrorex. Insa, pentru transportul cu metroul, persoanele imobilizate in fotoliu rulant pot circula doar intre statiile care sunt dotate cu platforme pentru coborarea si urcarea pe peron. Platformele de acest fel exista doar la patru statii din reteaua de transport Metrorex: Piata Unirii 1, Gara de Nord, Basarab si 1 Mai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.