Glaucomul secundar este o boala aparuta ca urmare a altor afectiuni. De exemplu, o cataracta neoperata la timp poate conduce la glaucom secundar. De asemenea, exista o cataracta numita intumescenta, in care cristalinul se imbiba cu apa, devine mai ma
Glaucomul secundar este o boala aparuta ca urmare a altor afectiuni. De exemplu, o cataracta neoperata la timp poate conduce la glaucom secundar. De asemenea, exista o cataracta numita intumescenta, in care cristalinul se imbiba cu apa, devine mai mare si firesc creste presiunea in ochi. Iar presiunea mare in ochi inseamna glaucom secundar determinat de aceasta cataracta, putandu-se ajunge la orbire prin atrofierea nervului optic. Si o cataracta ivita dupa un traumatism poate dege­nera in glaucom secundar. Si bolile inflamatorii ale ochiului pot sa se insoteasca cu glaucomul secundar. Bolile inflamatorii ale ochiului sunt: iridociclita, uveita, infectiile in interiorul ochiului. In cataractele foarte avansate, cristalinul poate cadea in corpul vitros si apare glaucomul secundar. O tumora intraoculara poate genera glaucom secundar. Apar si glaucoame neovasculare, boli foarte grave ce ii pot atinge pe diabetici. Glaucom secundar neovascular se inregistreaza si la bolnavii carora li s-a infundat vena centrala a retinei. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.