Societatea Dabeko Impex SRL, reprezentantul caii ferate elene in Romania, s-a lansat recent pe piata imobiliara romaneasca prin constructia de office building-uri in Otopeni. Compania a construit deja doua cladiri de acest fel, cu o investitie de 2 milioane euro, ne-au declarat reprezentantii Dabeko intr-un comunicat de presa.
Noile cladiri de birouri ii au ca arhitecti pe Mircea Bursuc si Laurentiu Vlad, reprezentantii firmei Axa Prex SRL, iar constructorul proiectului este firma Acris Grup Invest. Ambele cladiri sunt structurate S+P+E5 si se afla amplasate in Otopeni pe DN1.
Pretul de inchiriere pentru prima cladire este de 14-16 euro/mp, iar pretul de vanzare este de 5 milioane euro. Pentru cea de-a doua cladire se cer 13-14 euro/mp pentru inchiriere si respectiv 3 milioane euro pentru vanzare. Office building-urile sunt deja finalizate si isi asteapta cumparatorii.
Compania Dabeko, firma cu capital grecesc, are ca principala activitate aceea de import-export pe segmentul utilajelor feroviare.