Asiguratorii autorizati sa subscrie asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA) vor avea obligatia, de la 1 ianuarie 2008, sa constituie si sa mentina o rezerva tehnica suplimentara pentru co
Asiguratorii autorizati sa subscrie asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA) vor avea obligatia, de la 1 ianuarie 2008, sa constituie si sa mentina o rezerva tehnica suplimentara pentru contractele incheiate.
Valoarea acestei rezerve suplimentare se calculeaza la sfarsitul fiecarei luni, prin aplicarea unui procent de 60% asupra valorii primelor brute subscrise in luna respectiva pentru contractele RCA.
"CSA a luat masura introducerii acestei rezerve suplimentare in vederea protejarii intereselor persoanelor prejudiciate si pentru a se asigura onorarea obligatiilor rezultate ca urmare a incheierii asigurarii RCA", se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Totodata, presedintele CSA, Angela Toncescu, a atras atentia societatilor de asigurare asupra faptului ca efectuarea unor cheltuieli excesive cu contractarea asigurarilor obligatorii RCA le poate afecta solvabilitatea.
CSA a primit notificari de la 13 companii pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii RCA, in 2008, potrivit unor date de la sfarsitul lunii noiembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.