Noi pierderi in valoare de 574 milioane dolariNorthern Rock l-a numit ieri in functia de director executiv pe Andy Kuipers si a anuntat pierderi de 574 milioane dolari din cauza impactului produs de criza creditelor. Andy Kuipers l-a inlocuit pe Adam
Noi pierderi in valoare de 574 milioane dolariNorthern Rock l-a numit ieri in functia de director executiv pe Andy Kuipers si a anuntat pierderi de 574 milioane dolari din cauza impactului produs de criza creditelor. Andy Kuipers l-a inlocuit pe Adam Applegarth, care a demisionat luna trecuta, dupa 24 de ani petrecuti in banca. Northern Rock a fost scoasa la licitatie, dupa ce a devenit banca britanica cea mai afectata de criza creditelor, acest proces devenind incert in ultimele saptamani, odata cu retragerea catorva pretendenti, informeaza Bloomberg. Applegarth, care a demisionat luna trecuta, va fi platit "substantial mai putin" decat ar fi primit daca ar fi ramas in functie pana la finele mandatului.Negocierile sunt intense, dar incerteBanca a anuntat ca poarta in continuare discutii "intense" cu un consortiu condus de Virgin Group, dar si cu alti posibili cumparatori, printre care grupul de investitii Olivant, condus de fostul presedinte al Abbey, Luqman Arnold. Virgin Group, condus de milionarul Richard Branson, a declarat ca ar investi 409 milioane de dolari din propriii bani daca numele bancii ar fi schimbat si ar exista posibilitatea de fuzionare cu banca Virgin Money.
Compania Olivant ar putea investi 306,6 milioane de dolari in lichiditati si ar putea ridica oferta pana la 1,3 miliarde dolari, a declarat compania londoneza. Planul de investitii al Olivant "arata mult mai atractiv decat propunerea facuta de Virgin Group", pentru ca investitorii existenti si-ar pastra majoritatea participatiilor, a declarat James Hutson, un analist la Bruyette & Woods Ltd. "Firma are deja un sprijin important din partea actionarilor", a mai adaugat analistul. Northern s-a reintors asupra negocierilor cu compania Virgin Group Ltd, care doreste sa investeasca 2,64 miliarde de dolari si ar plati in plus datoria de 22,4 miliarde de dolari pe care Northern o are fata de banca engleza. Compania J.C. Flowers & Co a declarat ca nu isi va revizui oferta facuta pentru Northern, declara o sursa familiara, citata de Wall Street Journal, potrivit unui articol publicat saptamana trecuta de Bloomberg. Incertitudinile legate de viitorul bancii Northern Rock sunt din ce in ce mai amplificate de pierderile inregistrate de banca pe parcursul negocierilor cu potentialii cumparatori. Banca ar putea fi afectata si de noile schimbari survenite in conducerea acesteia, cu toate ca pierderile au fost inregistrate in timpul mandatului lui Adam Applegarth. Acesta i-a lasat urmasului sau in functie o "mostenire" de datorii care ingreuneaza negocierile de vanzare.Olivant, favoritul cursei, s-ar putea retrage din duelInternational Herald Tribune informa marti ca grupul Olivant ar putea sa renunte la ajutorul oferit pentru salvarea Northern Rock. Olivant acuza Northern ca blocheaza incercarile de negociere a unei linii de creditare cu Citigroup Inc si Deutsche Bank, transmite BBC, adaugand ca Olivant ar fi vrut sa schimbe in intregime managementul Northern.
Banca britanica a fost lovita puternic de criza creditelor incepand cu luna septembrie, fiind nevoita sa imprumute 51 miliarde dolari de la Banca Centrala a Angliei. La Bursa de Valori de la Londra, actiunile Northern Rock au scazut cu 2,4%, pana la valoarea de 1,97 dolari. Titlurile bancii au pierdut 92% anul acesta, institutia fiind evaluata la o valoare de piata de aproximativ 830 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.