Dupa ce primul romån a invins statul in problema taxei auto, la inceputul acestei saptamåni, cazurile in instanta pe aceasta speta au inceput sa curga.

De data aceasta, este vorba despre directorul Directiei Finantelor Timisoa
Dupa ce primul romån a invins statul in problema taxei auto, la inceputul acestei saptamåni, cazurile in instanta pe aceasta speta au inceput sa curga.

De data aceasta, este vorba despre directorul Directiei Finantelor Timisoara, Mircea Calin, care a anuntat ca va da si el statul in judecata, ca urmare a precedentului de la Arad. „Ma gandesc sa dau si eu statul in judecata si mai am colegi in situatia mea. Am platit 1.700 de euro in acest an, ca taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism fabricat in 2003“, a declarat seful Finantelor Timisoara, citat de NewsIn. Si altii sunt in situatia lui, doi timisoreni avand deja procese pe rol pentru recuperarea banilor. „Banii s-au adunat intr-un cont special si teoretic tot de acolo trebuie platite despagubirile daca se castiga procesele. Asteptam deciziile instantelor, asta daca nu decide ministerul sa dea banii inapoi, asa cum s-a intamplat in alte state“, a spus Calin. Un caz similar s-a inregistrat la Targu Mures.

Un avocat a dat in judecata statul dupa ce a refuzat sa plateas ca taxa de inmatriculare auto, obtinand o decizie de inmatriculare temporara din partea instantei. „Am adus masina din Germania in august si dupa o luna am incercat sa o inmatriculeze. Am indeplinit toate procedurile pentru inmatricularea masinii, insa de la ghiseu mi s-a spus ca, fara chitanta care atesta plata taxei de inmatriculare, nu pot continua procedura de inmatriculare. Atunci m-am hotarat sa dau in judecata statul“, povesteste avocatul Daniel Salcudean.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.