Minciuna primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, in legatura cu bradul situat in Piata Unirii a devenit subiect si pentru presa din Portugalia. Dupa cum se stie, edilul a declarat ca bradul metalic din centrul Bucurestiului, adus de Banc
Minciuna primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, in legatura cu bradul situat in Piata Unirii a devenit subiect si pentru presa din Portugalia. Dupa cum se stie, edilul a declarat ca bradul metalic din centrul Bucurestiului, adus de Banca Millennium, este cel mai mare din Europa, cu o inaltime de 76 de metri. ZIUA a demonstrat insa contrariul. O firma angajata de ziarul nostru a masurat asa-zisul brad stabilind ca acesta este cu aproximativ sase metri mai mic decat spusese Adriean Videanu. Ancheta ZIUA si subiectul "Teapa de brad" au fost preluate si de presa din Portugalia. Acolo unde se afla, de fapt, cel mai mare brad de pe continent de genul celui amplasat la Bucuresti. Prezentam in continuare articolul aparut in cotidianul "Jornal de Noticias" din Portugalia. (D.E.I.)
Romanii voiau sa "fure" titlul de cel mai mare Pom de Craciun
In sfarsit, exista doi brazi de Craciun care isi disputa titlul de cel mai mare din Europa. Au in comun sponsorul (Millennium BCP) si intreprinderea braziliana care le-a construit (Better World).
Armatura metalica din Porto se stie ca are 76 de metri in inaltime. Cea de la Bucuresti, Romania, replica aceleia din Porto, provoaca polemica, deoarece un ziar local publica date ca nu ar avea mai mult de 70 de metri, in ciuda asigurarilor date de banca si de intreprinderea braziliana ca are inca 6 metri in inaltime.
Instalat in Piata Unirii, in centrul Capitalei romanesti, "cel mai mare Pom de Craciun din Europa" (probabil) a fost inaugurat pe 1 Decembrie (sarbatoare nationala in aceasta tara), in fata unei multimi de peste 100.000 de persoane.
Cateva zile mai tarziu, cotidianul Ziua, un ziar local, a dorit sa afle inaltimea exacta a Pomului de Craciun romanesc si a angajat o intreprindere de constructii.
Rezultatul a lansat polemica: 70 de metri, de la baza pana in varf. Adica, steaua straluceste (va straluci) mai sus la Porto. Cei 6 metri au facut diferenta, deoarece au provocat comunicatele Millennium BCP (care a montat bradul pentru a marca inceperea operatiunilor sale in aceasta tara) si ale Better World, mai cunoscuta pentru organizarea "Rock In Rio Lisboa", care dadeau asigurari ca brazii sunt "adevarati gemeni".
Datele tehnice cunoscute ale celor doi brazi sunt identice. Cantaresc cate 280 de tone, au 2,4 milioane de beculete, 13.000 de becuri normale, 28 de km de ghirlande luminoase, o jumatate de kilometru de neon si 600 de lumini cu efect strobe.
Ridicat de portughezi, brazilieni si romani
La Bucuresti au fost necesari aproximativ 300 de muncitori pentru montarea bradului, printre care portughezi, brazilieni si romani. 25 de camioane TIR au transportat timp de aproximativ doua luni materialul in Piata Unirii. Pe Internet, cele 100.000 de persoane si traficul haotic din centrul Bucurestilor au facut deliciul video-amatorilor si al agentiilor de presa. Bradul ar putea sa nu fie cel mai inalt, dar este, fara indoiala, cel mai cunoscut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.