Actorul care-l interpreteaza pe mafiotul Abruzzi in „Prison Break" a refuzat un rol in sezonul patru din „Lost", dar in schimb a semnat anul acesta opt contracte in productii realizate in Cetatea Filmului.In „Prison Break", mafiotul Abruzzi nu are alta sansadecit sa intre in planul de evadare al lui Scofield Desi avea un CV impresionant inca dinainte de „Prison Break", personajul Abruzzi i-a deschis lui Peter Stormare usi pe care, spune el, altfel nu le-ar fi putut descuia. De origine suedez, actorul a fost descoperit de celebrul regizor Ingmar Bergman, insa nu a simtit gustul celebritatii decit peste Ocean. A trecut aproape neobservat in rolurile din „Minority Report", „Fratii Grimm" si „Armageddon", dar a cucerit milioane de fani interpretindu-l pe mafiotul din „Prison Break", serialul adus pe DVD in exclusivitate in Romania de Cotidianul. In episoadele trei si patru, incluse pe DVD-ul 2, care va fi distribuit vineri, 14 decembrie, impreuna cu ziarul Cotidianul, Abruzzi poate fi vazut in toata „splendoarea" lui: il tortureaza pe Michael Scofield pentru a afla unde se ascunde Fibonacci, cel din cauza caruia mafiotul se afla la inchisoare, iar scena in care il confrunta pe T-Bag este de-a dreptul savuroasa. Peter Stormare spune ca succesul lui Abruzzi se datoreaza asemanarii cu Hamlet. „Cred ca oamenii il plac pe Abruzzi pentru ca el ii pedepseste pe cei care nu au nimic uman in ei, la fel ca Hamlet. Ne plac aceste tipuri de personaje. Chiar daca au ucis patru sau cinci oameni, ne plac in continuare pentru ca pina la urma ne-au scapat de cei rai. De-asta am incercat sa-i dau lui Abruzzi un aer shakespearean", explica Stormare intr-un interviu acordat site-ului prisonbreakmanhunt.com.

Dupa ce a incheiat colaborarea cu Fox, Peter Stormare a refuzat propunerea retelei concurente ABC de a aparea in citeva episoade din serialul „Lost". La scurt timp dupa ce a parasit „Prison Break", a onorat insa alte oferte de la Hollywood. Anul acesta a jucat in opt pelicule, printre care: „Anamorph", „Ekko", „Switch" si in citeva episoade din „CSI: Crime Scene Investigation", iar in 2008 vor fi gata „The Horsemen", „Witless Protection" si „Insanitarium". Scriitor si director artistic printre altele, Stormare spune ca nu actoria este visul lui, ci regia. „Vreau sa fac filme poetice, care sa predispuna spectatorul la visare, sa fie presarate cu magie, cu frumusete si cu muzica linistitoare", declara el in acelasi interviu.

Mai multe despre personajul Abruzzi, pe www.cotidianul.ro/select Nu uita, miine ai doza dubla de Prison Break: episoadele 3 si 4. Numai impreuna cu Cotidianul pentru Weekend!