Ioan Stanomir a declarat ca ministrul incearca sa opreasca inceperea urmaririi penale, prevalandu-se de calitatea sa de parlamentar. "El, ca persoana, nu poate cere ca actele din dosarul sau sa fie trimise undeva, iar acestea oricum nu pot ajunge la
Ioan Stanomir a declarat ca ministrul incearca sa opreasca inceperea urmaririi penale, prevalandu-se de calitatea sa de parlamentar. "El, ca persoana, nu poate cere ca actele din dosarul sau sa fie trimise undeva, iar acestea oricum nu pot ajunge la Senat decat daca Ministerul Public va sesiza camera parlamentara pentru ridicarea imunitatii parlamentare", explica profesorul Stanomir, citat de Hotnews. El a precizat ca o astfel de situatie era legala doar daca Parchetul cerea perchezitionarea, retinerea sau arestarea acestuia. "Nici o masura de urmarire penala nu trebuie avizata de nici o Camera a Parlamentului", a conchis Ioan Stanomir. Pozitia acestuia este confirmata si de juristii social democrati care au declarat ca solicitarea ministrului depaseste cadrul constitutional. Singurii care au sarit in apararea ministrului au fost liberalii, prin vocea europarlamentarului Renate Weber. (C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.