Compania vizeaza pentru anul acesta afaceri cu 50% mai mariOperatorul de servicii medicale private MedLife a anuntat inaugurarea primului centru privat de Medicina Materno-Fetala din Bucuresti, in cadrul spitalului Life Memorial, printr-o investitie de o jumatate de milion de euro, se arata intr-un comunicat al companiei.
Diagnosticul prenatal, reproducerea asistata si diagnosticarea afectiunilor materne sunt acum proceduri accesibile intr-un singur centru medical, primul din tara care a integrat dotarile tehnologice medicale si specialistii necesari pentru a realiza diagnosticul prenatal (imagistic, genetic, imunologic), diagnosticul preimplantational al embrionului, fertilizarea in vitro, precum si diagnosticarea principalelor afectiuni materne, se mai arata in comunicat.
MedLife a investit circa 500.000 euro pentru dotari: un laborator de genetica, un laborator de embriologie, un laborator de imunologie, ecografe 3D si 4D si sala de operatii. In cursul anului 2008, se vor adauga dotarilor existente un laborator de biologie moleculara si studii genetice pentru completarea analizelor genetice.
"Centrul de Medicina Materno-Fetala completeaza serviciile medicale oferite de Hyperclinica MedLife si spitalul Life Memorial la standarde europene. Suntem adeptii unui sistem de asistenta medicala complet reformat, iar datorita calitatii si specializarii inalte a serviciilor noastre speram ca acest centru sa devina un model pentru sistemul medical romanesc", a declarat dr. Silviu Predoi, coordonatorul centrului.In Romania, nivelul cererii pentru serviciile de fertilizare in vitro profesioniste este foarte mareCentrul de Medicina Materno-Fetala din cadrul MedLife se adreseaza femeilor gravide, cuplurilor sterile sau infertile si tuturor femeilor care doresc sa-si verifice starea de sanatate. Pentru serviciile de diagnostic prenatal, amniocenteze si testari genetice, imagistica ultraspecializata si consultatii de fertilitate/infertilitate, MedLife estimeaza o medie de 200 de pacienti pe saptamana. Serviciile medicale oferite sunt ultra specializate: fertilizarea in vitro, inseminare artificiala, diagnosticul sterilitatii si infertilitatii, amniocenteze si testari genetice, cordocenteze, ecografii 3D si 4D, ecografii mamare si endovaginale, depistarea precoce a cancerului de col uterin si mamar, bi si triplutest, testari imunologice de sarcina, determinarea infectiei cu HPV.
"In Romania, nivelul cererii pentru serviciile de fertilizare in vitro profesioniste este foarte mare. Conform statisticilor oficiale, in ultimii ani, numarul cuplurilor sterile sau infertile a crescut cu 2-3%", a adaugat dr. Silviu Predoi. Devenit operational la mijlocul lunii noiembrie, Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife are, in medie, 20 de programari lunar pentru fertilizarea in vitro, in urmatoarele doua luni. Diagnosticul preimplantational al embrionului va fi o procedura noua care se va efectua in cadrul MedLife incepand cu 1 ianuarie 2008.
Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife va initia colaborari cu centre de profil din SUA. si Franta. Astfel, echipa de specialisti romani va fi in permanenta la curent cu cele mai eficiente si moderne tehnici in domeniu si va efectua stagii suplimentare in aceste tari. Un exemplu in acest sens este dr. Andreea Mustata, medic specialist in genetica, care va fi singurul specialist cu ultraspecializare in embriologie, in urma unui training de tehnici de reproducere asistata intr-o institutie de profil din SUA specializata in embriologie si diagnostic genetic preimplantantional.MedLife vizeaza afaceri de 16 milioane de euro in 2007Compania estimeaza o majorare a cifrei de afaceri cu 50% pentru 2007, valoarea depasind 16 milioane USD, dupa ce anul trecut compania a obtinut o cifra de afaceri de circa 10,5 milioane USD.
MedLife a afisat afaceri de 12 milioane USD, in primele noua luni din 2007, in crestere cu 48% comparativ cu aceeasi perioada din 2006.
Potrivit datelor furnizate de companie, numarul abonatilor MedLife a depasit 130.000 de persoane din peste 1.300 de companii, o crestere de 60% fiind vizibila si pe segmentul platitorilor per serviciu. Cele mai solicitate servicii de ambulator au fost oferite de sectiile de Pediatrie, Oftalmologie, Obstetrica-Ginecologie, ORL, Dermatologie.
Pentru finalul acestui an, MedLife pregateste deschiderea unei hyperclinici la Timisoara si a unui centru medical in Cluj-Napoca, investitia ridicandu-se la peste 3 milioane euro.
Investitia totala in constructia celor patru hyperclinici si spitale private din Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta este de 15 milioane USD, din care 8 milioane USD sunt asigurate din fonduri proprii si profituri generate de MedLife si 6 milioane USD din fonduri primite de la International Finance Corporation.
MedLife detine circa 25% cota de piata in Bucuresti pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporatii. MedLife are 470 de angajati, din care peste 250 sunt personal medical. In tara, compania detine 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. Hyperclinicile MedLife din tara includ 20 de cabinete medicale, aparatura de imagistica (ecografie 2D, 3D si 4D, tomografie computerizata, radiologie, mamografie, osteodensimetrie etc.), doua sali de chirurgie si 20 de rezerve de spital a cate doua paturi fiecare, precum si cate un laborator de analize de chimie, hematologie, imunologie si bacteriologie.
Incepand cu luna octombrie 2006, IFC este actionar al MedLife cu o pondere de 20%. MedLife este acreditata ISO 9001, ISO 14001 si detine ISO 17025 pentru fiecare dintre cele trei laboratoare de analize ale companiei.