Reprezentantii patronatului ANAT au gasit o formula inedita pentru scaderea tarifelor de cazare pe litoralul romanesc: deschiderea sezonului estival cu o luna mai devreme. „Am dori ca la anul sezonul estival sa inceapa pe 2 aprilie. In acest f
Reprezentantii patronatului ANAT au gasit o formula inedita pentru scaderea tarifelor de cazare pe litoralul romanesc: deschiderea sezonului estival cu o luna mai devreme. „Am dori ca la anul sezonul estival sa inceapa pe 2 aprilie. In acest fel, cu un sezon mai lung, amortizarea investitiilor facute de hotelieri se va produce in 5-6 luni, in loc de 4 luni“, a declarat, ieri, Dragos Anastasiu, presedintele ANAT.

Succesul propunerii nu depinde insa de initiatori, ci de patronii de hoteluri, restaurante, terase si discoteci de la mare. Acestia nu sunt convinsi ca deschiderea unitatilor le va revigora afacerile astfel incat sa poata practica si reduceri ale tarifelor. „Eu m-as bucura sa tin hotelul deschis tot anul. Problema este ca in toata aceasta perioada trebuie sa achit facturi la utilitati si sa platesc salarii pentru tot personalul, de la cameriste pana la chelneri. Nu cred ca banii castigati pe seama turistilor vor acoperi aceste cheltuieli“, ne-a declarat Nicolae Moroianu, directorul hotelului Cocor din Neptun.

El spune ca, cel putin in primul an - daca sezonul chiar se va deschide pe 2 aprilie - cei mai mul ti hotelieri nu ar putea sa-si primeasca turisti. „Nu putine sunt hotelurile care nu au sistem de incalzire sau izolatie termica, pentru ca au fost construite doar pentru vara“, explica Moldovan. Hotelierii mai vad si un alt impediment. „Cei mai multi turisti de pe litoral vin la mare cu familiile si cu copiii.

Or, daca anul scolar se incheie dupa 15 iunie, cu cine o sa umplem hotelurile sau campingurile in care se organizeaza tabere scolare?“, se intreaba Lucian Iftimie, presedintele Asociatiei Investitorilor in Statiunea Venus. El crede ca, indiferent de preturile mai mici sau de facilitatile oferite, romanii vor veni la mare tot dupa 15 iunie.

La mare, pe ploaie
Propunerea ANAT ar putea avea sanse de reusita numai in conditiile in care hotelurile care si-ar deschide portile la 2 aprilie ar avea baze de tratament pentru turisti. „Asemenea sejururi nu sunt pentru toata lumea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.