Desi au devenit legende, actori precum Nicole Kidman si Russell Crowe aduc mai multa paguba decit profit studiourilor hollywoodiene.

Daca reusesti sa intri in topul celor mai bine platite vedete de la Hollywood, ramii acolo din inertie, indiferent cit de mult scad performantele tale in acest domeniu. Revista „Forbes" a pastrat un ochi critic asupra celor mai bine platite celebritati, urmarind relatia dintre evolutia lor profesionala si onorariul pe care il primesc. Rezultatul acestui studiu arata ca o parte dintre cei mai bine platiti actori de la Hollywood si-au mentinut standardele care i-au urcat in top.

In capul listei celor mai supraevaluate vedete se afla chiar Nicole Kidman, care a primit un onorariu de 15 milioane de dolari pentru rolul din „Golden Compass", cea mai mare suma primita de vreun actor pentru un singur rol in anul 2007. Si asta nu este doar o exceptie fericita pentru Kidman, ci o tendinta generala in ceea ce-o priveste, iar incasarile reflecta aceasta „neregula". Pentru ca, in urma calculelor efectuate de „Forbes", pentru fiecare dolar pe care l-a primit pentru ultimele sale trei filme (mai putin „Golden Compass"), performanta ei a adus studiourilor 8 dolari. Putin, in comparatie cu Angelina Jolie, care are un onorariu de 10 milioane de dolari pentru fiecare film, si pentru fiecare dolar pe care l-a primit studioul a incasat 15 dolari. Aproape dublu.

Jennifer Lopez este, de asemenea, mult supraevaluata ca actrita, incasarile ultimului film in care a jucat, „Gigli" (2003), nici macar nu au acoperit costurile de productie. Russell Crowe este insa in topul celor mai supraevaluati actori, reusind sa aduca incasari de doar 5 dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit pentru rolurile din „Master&Commander" si „Cinderella Man". Singura sa sansa reala de a se redresa este proaspat lansatul hit „American Gangster", a carui productie a costat 100 de milioane si care a facut deja incasari de peste 173 de milioane.

Jim Carrey este urmatorul exemplu pe lista „Forbes" de copil minune ale carui grimase aduceau incasari de milioane, dar care acum de-abia daca aduce 8 dolari pentru fiecare dolar pe care il primeste. In consecinta, pentru urmatorul film la care lucreaza va fi platit in functie de performanta sa reala, masurata in termeni de incasari. Este un joc de noroc la care Carrey ar putea sa-si redreseze imaginea si cota de piata sau sa se prabuseasca mai rau.

Will Ferrell si Adam Sandler sint si ei pe lista neagra a comedienilor nerentabili, cam la acelasi nivel cu Nicole Kidman. Judd Apatow, piesa de rezistenta din filmele „Knocked Up" si „Superband", a demonstrat ca poti realiza un film de succes cu un buget de 30 de milioane de dolari fara vedete consacrate.