Retailerul de produse electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International deschide marti, la Bacau, al 18-lea magazin al retelei Flanco World, in urma unei investitii de 1,5 milioane euro, a anuntat compania, preluat de Mediafax. "Investit
Retailerul de produse electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International deschide marti, la Bacau, al 18-lea magazin al retelei Flanco World, in urma unei investitii de 1,5 milioane euro, a anuntat compania, preluat de Mediafax. "Investitiile efectuate in ultima perioada au confirmat faptul ca regiunea Moldovei constituie in prezent una dintre cele mai importante zone de retail ale tarii, motiv care ne-a determinat sa deschidem o noua locatie operata sub conceptul Flanco World in Bacau", a declarat directorul general executiv al Flamingo International, Jiri Rizek. Pe langa magazinul nou deschis ce are o suprafata de vanzare de 1.600 de metri patrati, Flamingo International intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa opereze 20 de unitati Flanco World, cu o suprafata totala de vanzare de aproximativ 55.000 de metri patrati. Compania previzioneaza pentru acest an o cifra de afaceri de 161,2 milioane euro, in crestere cu aproximativ 5% fata de 2006, si estimeaza ca va trece pe profit. Grupul activeaza in Romania din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Pe piata sunt prezente si lanturile Domo, Altex si Teknosa, care a preluat reteaua Cosmo.
Conform celor mai recente raportari, actionarul principal al Flamingo, cu 30,14% din titluri, este Dragos Cinca, in timp ce fondul american de investitii QVT Fund are 14,16%, Flanco Holding - 10,59%, iar fondurile de investitii Hansa Ida Europa Aktsia Fond din Estonia si Gustavia Capital Management AB din Stockholm, detin 8,27% si respectiv 5,13% din capitalul Flamingo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.