Controversatul primar al Romei, Walter Veltroni, care s-a remarcat prin orchestrarea scandalului mediatic privitor la situatia romanilor din Italia, loveste din nou. Cea mai noua actiune a edilului din capitala Italiei, Veltroni, este distrugerea, p
Controversatul primar al Romei, Walter Veltroni, care s-a remarcat prin orchestrarea scandalului mediatic privitor la situatia romanilor din Italia, loveste din nou. Cea mai noua actiune a edilului din capitala Italiei, Veltroni, este distrugerea, programata pentru data de astazi, a unei tabere ilegale de rromi din cartierul Ponte Mammolo-Rebibbia, situat la periferia estica a Romei, informeaza RomaCitta.it. „Pana poimaine (azi, n. red.) va fi demolata tabara ilegala de pe strada Aniene din regiunea Ponte Mammolo-Rebibbia“, a spus Veltroni. El a adaugat ca este vorba despre „o interventie complicata care consta in demolarea unor baraci construite partial din zidarie. „In unele cazuri sunt baraci inchiriate de italieni cetatenilor romani. In cursul operatiunii au fost confiscate autoturisme si alte bunuri furate. S-a descoperit chiar si un furnal improvizat pentru topirea cuprului“, a conchis Veltroni.

Liga Nordului santajeaza
Sentimentul antiromanesc s-a extins, se pare, in toata Italia, multi dintre politicienii din Peninsula adoptand un discurs agresiv la adresa romanilor. Primaria din Mila no ar putea adopta ordonanta care refuza dreptul de rezidenta strainilor comunitari (in special romani si bulgari) care nu au un venit lunar de minimum 420 de euro. Partidul ultranationalist italian Liga Nordului, puternic reprezentat in consiliul municipal din Milano, i-a impus un ultimatum primarului Letizia Morrati, cu termen pana luni, prin care a cerut adoptarea unor masuri identice cu cele prevazute de edilul orasului Cittadella, Massimo Bitonci, care a retrictionat accesul imigrantilor in oras.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.