Tripla campioana olimpica de la Atena, gimnasta Catalina Ponor, in varsta de 20 de ani, si-a anuntat oficial retragerea din activitate, motivandu-si decizia prin unele probleme de sanatate, a declarat, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Ad
Tripla campioana olimpica de la Atena, gimnasta Catalina Ponor, in varsta de 20 de ani, si-a anuntat oficial retragerea din activitate, motivandu-si decizia prin unele probleme de sanatate, a declarat, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

"Am vorbit la telefon cu Catalina si m-a anuntat ca s-a hotarat sa se retraga. Aceasta e decizia ei. Nu cred ca se va mai razgandi. Mi-a spus ca a facut niste investigatii medicale. Nu sunt niste diferente mari fata de ce a avut ea inainte, dar totusi un pic de evolutie exista si a preferat sa nu isi mai asume riscul", a spus Stoica.

Presedintele FRG a precizat ca este greu de spus ce va face Catalina Ponor in continuare: "Viata merge inainte, isi va termina facultatea, va avea alte lucruri. Este greu de spus ce va face".

Intrebat ce daca retragerea Catalinei Ponor este o pierdere pentru gimnastica romaneasca, Stoica a raspuns: "Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru gimnastica romaneasca, pentru ca speram ca ea sa poata sa contribuie in continuare la activitatea din gimnastica si ar fi fost utila, dar nu sunt lucruri care depind doar de noi".

Catalina Ponor este tripla campioana olimpica la Atena, in 2004, la barna, sol si cu echipa si mai are in palmares cinci titluri europene, dintre care trei la Amsterdam, in 2004 (la barna, la sol si cu echipa), unul la Debrecen in 2005 (barna) si altul la Volos, in 2006 (barna). De asemenea, Ponor a mai cucerit o medalie de argint cu echipa si una de bronz la sol, la Campionatele Europene din 2006, de la Volos. Din palamresul ei lipseste titlul mondial, avand insa trei medalii de argint la CM de la Anaheim din 2003 (barna, sol si cu echipa) si doua de bronz, la CM de la Melbourne in 2005 (barna) si la CM de la Stuttgart in 2007 (cu echipa).
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.