Volumul tranzactiilor din piata la termen de la Sibiu a fost ieri de 12.000 contracte futures si optiuni, preturile derivatelor pe actiuni inregistrand cresteri. Investitorii se afla in plin proces de trecere de la scadenta lunara la cea din martie 2
Volumul tranzactiilor din piata la termen de la Sibiu a fost ieri de 12.000 contracte futures si optiuni, preturile derivatelor pe actiuni inregistrand cresteri. Investitorii se afla in plin proces de trecere de la scadenta lunara la cea din martie 2008, ceea ce determina o crestere a numarului de pozitii deschise. Acest fapt denota, in opinia brokerilor, "ca piata sibiana a derivatelor a redevenit un teritoriu foarte atragator pentru investitori, volatilitatea preturilor fiind factorul esential care a conturat o astfel de reactie". La randul ei, Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj observa ca "investitorii din piata sibiana au avut parte de o noua zi cu cresteri importante care au continuat sa surprinda. Prin urmare optimismul se mentine la cote destul de ridicate, fiind demonstrat atat de scadentele apropiate care se afla cu circa 0,1500 lei peste piata la vedere, cat si la scadentele indepartate care sustin in continuare posibilitatile de arbitraj cu aproximativ 8% fara risc la scadenta urmatoare". Pretul raportului euro/leu cu scadenta saptamana viitoare a scazut ieri cu aproape un ban, la 3,508 lei, pe o piata unde tranzactiile au fost realizate la 3,5 - 3,535 lei. Pentru prima luna de primavara din 2008 tranzactiile au fost realizate la 3,529 - 3,54 lei, pretul de cotare fiind stabilit la 3,5331 lei, mai jos cu 1,7 bani fata de luni. Pretul unciei de aur cu scadenta saptamana viitoare a urcat cu un dolar la 781 dolari. Cea mai activa piata a fost cea pe SIF 5, tranzactiile pentru decembrie realizandu-se la 4,4 - 4,4979 lei, iar cele pe martie la 4,6835 - 4,795 lei, strategiile cu optiuni Put si Call indicand ca borne de fluctuatie preturile de 4,3 lei, 4 lei si 3,8 lei, respectiv 4,95 si 5,15 lei. Pentru iunie tranzactiile au fost realizate la 4,86 - 4,89 lei, cumparatorii de Call asteptand o crestere peste rezistenta de la 5,3 lei. Pentru septembrie tranzactiile au fost realizate la 4,9 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.