Secretarul Senatului Ioan Chelaru a anuntat ieri, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca, daca bugetul de stat pe 2008 nu va fi adoptat saptamana viitoare, se va propune prelungirea dezbaterilor si intre Craciun si Revelion, in perioada vacantei
Secretarul Senatului Ioan Chelaru a anuntat ieri, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca, daca bugetul de stat pe 2008 nu va fi adoptat saptamana viitoare, se va propune prelungirea dezbaterilor si intre Craciun si Revelion, in perioada vacantei parlamentare. Ioan Chelaru a declarat ca programul de lucru al parlamentarilor va cuprinde saptamana viitoare, de marti pana vineri, dezbateri pe tema bugetului, iar, in cazul in care la sfarsitul saptamanii aceasta lege nu este finalizata, se va propune prelungirea dezbaterilor si in perioada vacantei parlamentare, respectiv intre Craciun si Revelion. El a mentionat ca, in conditiile in care nici cu acest program special nu se va reusi aprobarea bugetului, "s-a propus in Biroul Permanent al Senatului si se va supune luni, in sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, posibilitatea ca Parlamentul sa lucreze inclusiv intre Cracin si Anul Nou, pentru ca pana la 1 ianuarie bugetul Romaniei si bugetul asigurarilor de stat sa fie adoptat". Pe tema bugetului, social-democratii s-au intalnit cu PNL si PC, iar azi urmeaza o intalnire cu reprezentantii PRM, a declarat deputatul PSD Aurel Gubandru, presedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor. Liderul grupului parlamentar PD din Camera, Cristian Radulescu, a declarat ieri ca PSD si PNL au ajuns la o intelegere privind adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2008, dovada fiind deblocarea dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finante. La randul sau, deputatul PD Alexandru Mocanu a precizat ca intre PSD si PNL s-au „facut cartile” la sfarsitul saptamanii trecute, dovada fiind faptul ca in cadrul comisiilor s-a adoptat un amendament prin care distribuirea banilor in judete sa se faca de catre presedintii de Consilii Judetene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.