Liderii "radicali" din PNL, coordonati de Ludovic Orban si Crin Antonescu, vor incerca sa forteze nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei, in cadrul primului Birou Politic Central (BPC) al liberalilor, ne-au declarat surse din c
Liderii "radicali" din PNL, coordonati de Ludovic Orban si Crin Antonescu, vor incerca sa forteze nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei, in cadrul primului Birou Politic Central (BPC) al liberalilor, ne-au declarat surse din conducerea PNL. Aceasta in conditiile in care Norica Nicolai nu este dorita de premierul Calin Popescu Tariceanu si de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, la carma acestui minister. Neintelegerile mocnite din cadrul PNL pe tema justitiei pot genera insa o acutizare a conflictului dintre liderii guvernamentali si cei radicali. Vicepresedintii care o sustin pe Nicolai ar putea cere si remanierea ministrilor Paul Pacuraru si Cristian Adomnitei, ne-au mai precizat sursele.
In cursul zilei de astazi, Norica Nicolai se intoarce in Romania, liberala participand la Comitetul politic al NATO, in SUA.
Surse din aripa dura a PNL ne-au explicat ca Ludovic Orban si Crin Antonescu mizeaza deja pe noua voturi in BPC in favoarea Noricai Nicolai, printre sustinatorii senatorului numarandu-se Puiu Hasotti si Teodor Melescanu. Sarcina radicalilor este dificila in conditiile in care din BPC fac parte ministri si secretari de stat fideli lui Olteanu si ostili Noricai Nicolai care a cerut in repetate randuri restructurarea Executivului. "O putem pune pe Norica la Justitie si purtam discutii pentru atragerea a cat mai multe voturi. La prima strigare, mizam pe noua voturi. Prezenta membrilor BPC la sedinta ne poate favoriza. De regula, la sedinta se prezinta intre 17 si 25 de lideri PNL, formula finala fiind de 35. Doar Tariceanu si Olteanu doresc un ministru apolitic, dar varianta aceasta este sinucigasa. Nu mai bine isi dau toti ministrii PNL demisiile si avem apoi un Guvern apolitic? Sa fim seriosi, suntem principalul partid de guvernamant", ne-a precizat un vicepresedinte PNL. Sursele citate ne-au explicat ca radicalii nici nu vor sa auda de numirea la Justitie a unui "anonim" din societatea civila inapt sa raspunda atacurilor lansate de Cotroceni. "Avem nevoie de un om politic la Justitie", au conchis sursele citate.
Tariceanu analizeaza raportul de forte
Premierul a fentat luni, la Delegatia Permanenta a PNL, planul lui Orban si Antonescu de a o nominaliza pe Nicolai la portofoliul Justitiei. Conform surselor, Tariceanu a refuzat categoric deschiderea subiectului Norica la Delegatie, apreciind ca ii va fi mult mai usor sa isi impuna punctul de vedere in cadrul BPC. Totodata, prim-ministrul a evitat convocarea rapida a BPC neavand, inca, certitudinea ca raportul de forte ii va fi favorabil. Pe de alta parte, radicalii isi freaca palmele, fiind convinsi ca nici Tariceanu si nici Olteanu nu pot gasi un exponent "necotrocenist" al societatii civile pe care majoritatea liberalilor sa-l sustina pentru portofoliul Justitiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.