In Venetia, inmormantarile trebuie sa dureze numai 15 minute. Edilii venetieni au decis sa dea amenzi firmelor funerare sau rudelor care petrec mai mult timp la o inmormantare, pentru ca aceste intarzieri obliga primaria sa le plateasca angajatilor
In Venetia, inmormantarile trebuie sa dureze numai 15 minute. Edilii venetieni au decis sa dea amenzi firmelor funerare sau rudelor care petrec mai mult timp la o inmormantare, pentru ca aceste intarzieri obliga primaria sa le plateasca angajatilor cimitirelor ore in plus. Masura a fost luata saptamana trecuta de consiliul local, in marea sa majoritate cu orientare politica de stanga. In acea sedinta s-a discutat costul pe care il implica respectul pentru durerea rudelor, primirea condoleantelor si diferitele rituri prin care oamenii se despart de persoana decedata. “Orice intarziere peste durata stabilita de 15 minute va presupune o amenda de la 30 la 50 de euro”, a explicat o functionara din primarie. O inmormantare urmata de ceremonii foarte lungi poate costa cu aproape 25 la suta mai mult decat suma stabilita initial, informeaza cotidianul La Stampa, care a condamnat “funerariile fast-food”, mai ales intr-un oras in care mobilitatea se realizeaza cu dificultate. Proprietarii de pompe funebre au declarat ca inmormantarile din Venetia intarzie din cauza cetii si a dificultatii strabaterii canalelor, dar mai ales din cauza inconveniente lor pe care le reprezinta introducerea sicriului intr-o gondola, pentru a fi transportat pe insula San Michele.

Record: Un francez a calculat mintal a 13-a radacina patrata dintr-un numar de 200 de cifre

Alexis Lemaire si-a depasit propriul record de viteza la calcul matematic mintal. Numarul de 200 de cifre a fost ales aleatoriu de un computer. Dupa 70,2 secunde, tanarul student in varsta de 27 de ani a calculat mintal radacina a 13-a patrata: 2.407.899.893.032.210, care multiplicat de 13 ori cu el insusi, da numarul initial. Precedentul record al acestui doctorand in inteligenta artificiala, stabilit la mijlocul lunii noiembrie, la New York, a fost de 72,4 secunde.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.