Procurorul Gheorghe Dumitru, invinuit in dosarul “Frauda la examenul INM”, acuzat de  comiterea infractiunii de cumparare de influenta, a fost audiat ieri, fiind retinut 24 de ore de catre procurorii DNA. Avizul pentru retinerea ace
Procurorul Gheorghe Dumitru, invinuit in dosarul “Frauda la examenul INM”, acuzat de comiterea infractiunii de cumparare de influenta, a fost audiat ieri, fiind retinut 24 de ore de catre procurorii DNA. Avizul pentru retinerea acestuia a fost dat de catre Consiliul Superior al Magistraturii in urma cu doua zile, cånd seful DNA, Daniel Morar, insotit de catre seful Sectiei I, Lucian Papici, au solicitat aceasta aprobare. Interesant este ca procurorii CSM nu au avizat si retinerea procurorului Eugen Cojocaru de la Parchetul General, desi el este persoana acuzata ca ar fi intermediat accesul la subiecte aflate la presedintele comisiei de examinare, Gabriela Ghita, si ca ar fi traficat influenta pentru procurorul Dumitru de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti.

Din datele pe care le avem, rezulta ca in dosarul de la DNA exista un denuntator si mai multe inregistrari ale unor convorbiri telefonice. In ce o priveste pe Gabriela Ghita, magistrat cu experienta, aceasta nu-si poate explica punerea sa sub acuzare atata vreme cat stie ca a facut tot posibilul si, personal, a luat masuri pentru punerea sub sigiliu a tuturor mijloacelor ca re ar fi permis transmiterea sau copierea subiectelor de la examenul pentru promovarea procurorilor in functii de conducere. In acelasi timp, Ghita a acuzat DNA de manipulare si abuz, in conditiile in care, desi a solicitat sa i se puna la dispozitie probele din dosar pentru a uza de dreptul la aparare, cererea i-a fost respinsa ca “neintemeiata”. Neintemeiata a fost - in opinia procurorilor DNA, si cererea invinuitei Ghita pentru ca aparatorul acesteia sa participe la toate actele de urmarire,
conform legii.

Misterele anchetei
Mai intai, nu se stie exact cine este denuntatorul. Apoi, este incerta existenta probelor DNA vizavi de procurorul Gabriela Ghita de vreme ce nu s-a cerut aviz si pe numele acesteia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.