Fostul director al Spitalului Judetean Timis, din vremea Revolutiei, implicat in furtul celor 40 de cadavre din morga spitalului si transportarea lor la Bucuresti pentru incinerare, a fost repus in functie de Tribunalul Timis, dupa ce fusese suspend
Fostul director al Spitalului Judetean Timis, din vremea Revolutiei, implicat in furtul celor 40 de cadavre din morga spitalului si transportarea lor la Bucuresti pentru incinerare, a fost repus in functie de Tribunalul Timis, dupa ce fusese suspendat pentru incompatibilitate. Judecatorii au decis anularea deciziei de suspendare a contractului de munca al sefului Centrului de Dializa si Transplant Renal din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, dr. Ovidiu Golea, si repunerea sa in functia detinuta anterior. Medicul a fost destituit in urma cu trei luni, pentru incompatibilitate cu functia pe care o detinea de peste 10 ani, dupa ce conducerea spitalului a depistat faptul ca dr. Golea, in calitate de sef al unei sectii importante a spitalului, facea afaceri cu propria firma.

Conducerea Spitalului Judetean Timis a inaintat, in luna august, Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, o plangere penala in care Ovidiu Golea este acuzat de fals in declaratii, dupa ce medicul a declarat sub semnatura privata ca nu are nici o participare la asemenea firme. In acest fel a reusit sa eludeze prevederile articolului 383 din Legea 95/2006, care stipuleaza ca „exercitarea profesiei de medic este incompatibila cu calitatea de colaborator al unitatilor de productie ori de distributie de produse farmaceutice sau materiale sanitare“. Conform datelor de la Oficiul Registrului Comertului Timis, dr. Ovidiu Golea si fiul sau, Marius Golea, sunt actionari la firma SC Diasol SA, seful Centrului de Hemodializa fiind chiar actionar majoritar, cu 67,99%. Firma sa are ca obiect de activitate fabricarea produselor farmaceutice de baza, printre care si Diasol. Necesarul lunar de Diasol la Centrul de Dializa Timisoara este de 20 de tone, marfa pe care dr. Ovidiu Golea o achizitioneaza de la propria firma.

Conducerea spitalului nu face recurs
Bugetul anual alocat de catre Spitalul Clinic Judetean din Timisoara pentru achizitionarea produselor de dializa este de aproximativ 6.225.905,87 de lei. „Conducerea spitalului nu face decat sa respecte legile in vigoare. Personal imi pare de neconceput ca un medic cu prestigiul si pozitia sociala a doctorului Golea sa actioneze in acest mod nedemn, adica sa faca declaratii false in acte oficiale“, spunea la vremea respectiva fostul director al Spitalului Judetean Timisoara, dr. Mihai Ionac. Dupa pronuntarea sentintei de catre Tribunalul Timis, dr. Ionac a refuzat sa comenteze, motivandu-si reticenta prin faptul ca nu mai este manager al Spitalului Judetean. De cealalta parte, dr. Ovidiu Golea sustine ca niciodata nu s-a considerat in situatia de incompatibilitate. „Nu consider ca exista vreo incompatibilitate intre faptul ca sunt actionar la o societate si sef de sectie. Diasolul se incadreaza in codul dispozitivelor medicale, nu in cel al medicamentelor“.
Pentru a nu mai fi necesara interventia executorului judecatoresc, noua conducere a Spitalului Judetean a anuntat ca nu va mai face recurs si se va conforma intru totul hotararii instantei de judecata.

Potrivit procurorilor, cadavrele de la Morga Spitalului Judetean Timis au fost furate, in 1989, cu aprobarea lui Golea


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.